Așa va arăta viitoarea generație Lada 4x4!

În cadrul Salonului Auto de la Moscova Lada a prezentat conceptul viitoarei generații 4x4 Vision! SUV-ul conceptual combină concepția modelului prezent pe linia de producție de câteva decenii, combinând aspectul exterior al acestuia cu noul limbaj stilistic corporativ al mărcii din Rusia.
Conceptul futurist Lada 4x4 Vision respectă concepția modelului curent, având o siluetă și un aspect general extrem de familiar – recunoști în el un 4x4 la o primă vedere. Totodată, conceptul a preluat concepcția de design a actualei game de modele Lada, prin elemente distinctive, precum bara de protecție față și calandrul executate în forma literei "X", precum și liniile decorative controversate laterale. Limbajul de design, denumit de ruși "X-Face" se regăsește și în blocurile optice cu lumini de zi de tip LED, iar de la modelul curent au fost preluată concepția indicatoarelor de viraj separate de blocurile optice față de bază. Totuși, conceptul dispune de brutalitate în exces, atunci când versiunea de serie, cu siguranță, va fi simplificată.
Cartea de vizită principală a offroader-ului rusesc, și anume garda la sol imensă împreună cu unghiurile de atac mari nu lipsesc nici la concept, însă, contrar versiunii de bază, având o lungime de 4.2 metri și un ampatament scurt, conceptul 4x4 Vision este un model cu 5 uși, iar cel mai curios este faptul, că portierele spate se deschid în direcția opusă celor din față, conceptul fiind lipsit, astfel, de montanții centrali. Printre elementele, care cel mai probabil nu vor fi prezente pe versiunea de serie, dar își fac apariția pe concept, se enumeră acoperișul panoramic, jantele din aliaj de 21 țoli, și două ecrane la bord, unul pentru instrumentarul de bord digital destinat șoferului și cel de-al doilea, al sistemului multimedia, destinat pasagerului față.
La exterior, pe partea dreaptă a caroseriei își face loc un capac similar celui al rezervorului de combustibil din partea stângă, care ascunde o priză electrică și... Nu, conceptul 4x4 Vision nu dispune de propulsie hibridă sau electrică, iar priza exterioară de 220V este destinată diverselor dispozitive electrice, care ar putea fi utilizate la aer liber, fiind alimentate de offroader.
Anterior în presă au fost distribuite informații, precum că viitoarea generație Lada 4x4 va fi creată pe platforma B0 a celor de la Renault, pe care se bazează în prezent SUV-ul Dacia Duster. Potrivit informațiilor preliminare, noul offroader rusesc va fi propulsat de un benzinar aspirat natural de 1.8 litri, cu 122 CP la activ. Premiera versiunii de serie ar putea avea loc pe parcursul anului viitor, aceasta fiind inspirată de la conceptul 4x4 Vision, prezentat acum. Concomitent cu noua generație, pe linia de asamblare se va menține, cel puțin până în 2021, și actualul offroader.
3
17,605
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!