Audi prezintă viitorul supercar-urilor electrice cu conceptul PB18 e-tron

Audi prezintă la Concursul de Eleganță de la Pebble Beach viziunea viitoarelor sale supercar-uri electrice cu conceptul PB18 e-tron. Conceptul 100% electric este inspirat de la prototipul R18 e-tron, folosit de germani la cursele de la Le Mans, iar denumirea indică locul prezentării – Pebble Beach, 2018.
Conceptul electric are caroserie executată din materiale compozite, ce include aluminiul și fibra de carbon. Grație acestei construcții, conceptul are o greutate proprie de 1,550 kg, măsurând în lungime 4.53 metri, în lățime 2 metri și 1.15 metri în înălțime.
Audi PB18 e-tron este propulsat de 3 motoare electrice, ce livrează în tandem o putere maximă de 500 kW (680 CP) și un cuplu maxim de 830 Nm. Dată fiind și greutatea mică (ca pentru un electrocar), conceptul poate accelera până la 100 km/h în doar 2 secunde. Motoarele electrice sunt alimentate de la un set de baterii cu o capacitate de 95 kWh, grație cărora conceptul poate parcurge până la 500 km, conform standardului WLTP. Bateriile pot fi suplinite cu energie electrică prin intermediul tehnologiei de încărcare rapidă, care poate suplini "rezervorul" în 15 minute.
Cel mai probabil, conceptul Audi PB18 e-tron nu va fi lansat în producția de serie, însă limbajul de design și tehnologiile debutate pe acesta ar putea fi preluate de alte electromobile și supercar-uri din gama producătorului german.
0
1,979
GALERIE FOTO (35 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!