Cel mai rapid Lamborghini Aventador se prezintă în prima imagine oficială

A fost dezvăluit designul exterior a celei mai rapide versiuni a supercar-ului Lamborghini Aventador – SVJ. Imaginea a fost publicată de unul din dealerii britanici a mărcii italiene, unde este prezentată partea frontală a supercar-ului.

Dealerul britanic H.R. Owen Lamborghini a publicat prima imagine oficială a noului Aventador Superveloce Jota (SVJ) pe pagina sa pe rețeaua de socializare Instagram. Poza surprinde partea frontală a supercar-ului, împreună cu plafonul și eleronul imens de la posterior. Kit-ul aerodinamic exterior a celei mai rapide versiuni Aventador a suferit modificări consistente, comparativ cu coupe-urile de serie.
Noua versiune nu exagerează prin elemente agresive, dar s-a ales cu o multitudine de elemente aerodinamice adiționale, inclusiv la partea frontală, în preajma compartimentului de depozitare a bagajelor. Lamborghini Aventador SVJ a beneficiat de sistemul aerodinamic activ ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva), capabil să modifice în timp real caracteristicile elementelor aerodinamice exterioare și puterea forței de apăsare. La viteze maxime sistemul ALA este capabil să genereze o forță de apăsare de până la 490 kg.

Cu câteva săptămâni până la premieră, Lamborghini Aventador SVJ a stabilit un nou record pe circuitul Nurburgring, reușind să parcurgă un tur în 6 minute 44.95 secunde, devastând recordul stabilit anterior de Porsche 911 GT2 RS și a electrocar-ului Nio EP9. Potrivit unor informații neconfirmate, Aventador SVJ este propulsat de un benzinar V12 de 6.5 litri, capabil să dezvolte 770 CP și 720 Nm.
0
4,377
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!