Conceptul Lada Raven se transformă în supercar-ul de serie Milan Red

Compania Milan Automotive a prezentat primul său supercar gata de producția de serie – Milan Red. Coupe-ul este primul supercar dezvoltat de o companie austriacă, însă ca concept, în materie de design, modelul a luat naștere acum cu 5 ani mai devreme, cu schițele designerului din Rusia, Dmitry Lazarev. În 2013 Lavarev prezenta proiectul supercar-ului pe site-ul său cu denumirea Lada Raven, ba mai mult, proiectul a fost conceput ca un supercar, care să se transforme ulterior într-un concept (în cel mai optimist caz) cu sigla Lada, care să inspire limbajul stilistic pentru întreaga gamă a automobilelor, produse de AvtoVAZ, însă reprezentanții companiei rusești nu s-au arătat interesați de proiect.
La șefia Milan Automotive se află pilotul de curse Marcus Fuchs, în vârstă de 36 ani. Compania austriacă a început dezvoltarea propriului supercar cu 6 ani mai devreme, însă din start specialiștii au început dezvoltarea substratului tehnic, iar ulterior designul mașinii a fost preluat de pe schițele lui Lazarev. Versiunea finală a designului, care va și ajunge în producția de serie, a fost ulterior dezvoltată de compania PIK Vector, unde activează autorul proiectului original.
Contrar tendințelor actuale, Milan Red nu este un supercar electric, nici măcar cu propulsie hibridă: acesta este propulsat de un benzinar V8 de 6.2 litri cu 4 turbocompresoare. Motorul a fost dezvoltat de compania austriacă AVL. Benzinarul este capabil să dezvolte 1,325 CP și 1,400 Nm cuplu maxim – uimitor chiar și pentru supercar-urile dezvoltate de companiile cu renume. Motorul se cuplează la o cutie robotizată cu 7 trepte și dublu ambreiaj, ce transmite cuplul pe puntea spate.
Grație folosirii pe scară largă a fibrei de carbon și metalelor cu o greutate scăzută, greutatea proprie a supercar-ului constituie 1,300 kg – raportul greutate/putere constituie, deci 1 CP pentru 1 kg de greutate. Drept rezultat, Milan Red poate accelera până la 100 km/h în 2.47 secunde, însă mai spectaculoasă este accelerația ulterioară: 0-200 km/h în 5.46 secunde și 0-300 km/h în 9.98 secunde! Viteza maximă depășește 400 km/h.
Milan Red va fi produs într-o serie limitată de 99 unități, fiecare având un preț de cel puțin 1.8 milioane euro. Totodată, compania declară că în prezent 18 persoane și-au exprimat intenția de a achiziționa un supercar Milan Red.
0
5,059
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!