Concernul Kalașnikov se lansează în industria auto cu un concept retro cu propulsie electrică

Concernul Kalașnicov prezintă primul automobil propriu, conceptul CV-1. Conceptul a primit propulsie electrică și un aspect retro, inspirat de la automobilele sovietice. Reprezentanții companiei sugereză, că conceptul prevestește viitorul supercar electric, însă nu oferă detalii despre termenii de lansare a acestuia.
Conceptul electric prezentat în Rusia are misiunea de a prezenta posibilitățile concernului Kalașnikov. Despre acest fapt sugerează însăși denumirea acestuia, "CV-1", care este un acronim a Curriculum Vitae. La baza conceptului a stat liftback-ul Ij-2125 Combi, break-ul produs la uzina din Ijevsk până în 1997, dezvoltat, la rândul său, pe baza modelului Moskvich-412. Sistemul de propulsie electrică, însă, a fost dezvoltat în întregime de inginerii concernului Kalașnikov.
Producătorul nu oferă prea multe detalii despre propriul concept, dar a specificat, că motorul electric al acestuia este capabil să livreze până la 680 CP, fiind alimentat de la o baterie de 90 kWh, care-i poate asigura o autonomie reală de până la 350 km. Accelerația până la 100 km/h are loc în 6 secunde.
Cel mai probabil conceptul respectiv nu va merge în producția de serie, deși nu este exclusă apariția unor noi prototipuri pe baza acestuia. La momentul premierei, reprezentanții Kalașnikov au relatat că CV-1 are menirea de a prezenta posibilitățile companiei în industria automobilelor electrice și au sugerat că în viitor și-ar putea face apariția un supercar electric Kalașnikov.
0
3,035
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!