Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Cupra, noul brand de mașini sport, va lansa primul automobil 100% propriu în 2019

16 August 2018 - 12:11
Denis Godorozea
Diviziunea sport a celor de la SEAT, trecută în rândul brandurilor independente la începutul acestui an, va lansa un model 100% propriu, original, pe parcursul anului viitor. În prezent, Cupra dispune de un singur model în gama sa, un SUV sport dezvoltat pe baza modelului SEAT Ateca, însă anul viitor compania va lansa un model propriu, dezvoltat în totalitate de forțele inginerilor de la Cupra, care nu va avea loc în gama de modele SEAT.
Cupra a devenit sub-brandul companiei SEAT la începutul acestui an, odată cu lansarea primului său model, cu propria siglă, dezvoltat pe baza SUV-ului SEAT Ateca. Astfel, Cupra a căpătat mai multă independență, urmând exemplul celor de la Mercedes-AMG (coupe-ul cu 4 uși Mercedes-AMG GT), și Polestar a celor de la Volvo (coupe-ul hibrid Polestar 1). Viitorul model, cel mai probabil, va fi un SUV coupe, lansat doar cu sigla Cupra, însă acesta va folosi tehnologiile și limbajul stilistic inspirat de SEAT, dar cu identitate proprie. Ulterior, Cupra va lansa versiuni de performanță pentru modelele Arona și Ibiza, dar care la fel vor fi comercializate cu sigla proprie.
Primul model din gama noului brand, Cupra Ateca, este propulsat de unitatea pe benzină, turboaspirată, de 2.0 litri, cu 300 CP la activ. Motorul se cuplează la cutia robotizată DSG cu 7 rapoarte și dublu ambreiaj, ce transmite cuplul pe ambele punți. SUV-ul este capabil să accelereze până la 100 km/h în 5.4 secunde, viteza maximă fiind limitată la 245 km/h.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter