Designerul Volvo XC40 părăsește compania suedeză în favoarea Tesla

Designerul britanic Ian Kettle, care este autorul designului crossover-ului compact Volvo XC40 și a conceptului Volvo 40.1, părăsește compania suedeză în favoarea americanilor de la Tesla. În noua postură britanicul va crea designul electromobilelor compacte și ar putea inspira propriile idei în viitorul electro-crossover Tesla Model Y, care urmează să debuteze în viitor.
Ian Kettle a devenit faimos în lumea auto odată cu lansarea crossover-ului Volvo XC40 – designul modelului compact a fost apreciat de public, însă cel mai mult acesta a fost lăudat de colegii de breaslă a lui Kettle din diverse companii și ateliere. Ulterior, Volvo XC40 s-a ales cu titlul "Automobilul Anului în Europa" în acest an. Designerul britanic și-a început cariera în compania Bentley, iar după scurt timp a fost angajat la Volvo, unde și-a continuat activitatea timp de 6 ani. Potrivit informațiilor distribuite de presa occidentală, Kettle a părăsit compania suedeză încă în luna februarie a acestui an, iar acum s-a aflat care companie a reușit să atragă tânărul designer – potrivit unor informații neconfirmate oficial, Kettle și-a început activitatea la Tesla cu câteva săptămâni mai devreme.
În compania americană Ian Kettle a evoluat pe plan profesional, acesta căpătând postul de șef a studioului de design Tesla din Los-Angeles. Britanicul va conlucra cu designerul Bernard Lee, care a venit la Tesla de la Porsche. În cadrul companiei americane, Kettle va lucra la designul exterior a crossover-ului Model Y, va inventa designul viitorului pick-up electric și a versiunii de serie Roadster de a doua generație. Totodată, în anul următor Model S și Model X se vor alege cu câte un facelift de mijloc de carieră, la care va contribui și Ian Kettle.
0
1,703
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!