După 12 ani de cooperare, Toyota și Isuzu renunță la dezvoltarea comună a propulsoarelor diesel

În 2006 Toyota și Isuzu au început colaborarea în vederea dezvoltării unor noi propulsoare pe motorină cu o capacitate cilindrică mică, care să fie la baza versiunilor hibride, dezvoltate, în special, pentru piața europeană. Proiectul a fost anulat după 12 ani de cooperare.
Conform planurilor inițiale, Isuzu urma să dezvolte motoare diesel cu o capacitate cilindrică de până la 2.0 litri de generație nouă, care să fie la baza automobilelor hibride, atunci când cei de la Toyota au fost preocupați de adaptarea propriilor sisteme electrice pentru noile motoare termice. În cadrul cooperării, Toyota a achiziționat 5.89% din acțiunile Isuzu, pentru a egala sumele investițiilor, suportate de companii. În total, ambele companii au investit în proiectul comuc câte 370 milioane dolari americani.

Noul sistem de propulsie hibridă cu motor diesel la bază urma să fie utilizată pe modele, precum Toyota Prius, destinate, în special, pieței europene. Sistemul urma să folosească un motor diesel de 1.6 litri cu bloc cilindric din aluminiu, însă acesta a rămas a fi doar un proiect teoretic.
Astfel, după 12 ani de cooperare, companiile au recunoscut eșecul proiectului și au renunțat la dezvoltarea acestuia. Toyota intenționează să vândă cota de 5.89% de acțiuni, deținută în cadrul Isuzu, însă companiile au declarat, că renunțarea la proiectul respectiv nu va afecta relațiile stabilite de companie, iar cooperarea în alte domenii va continua.
0
1,559
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!