Faceți cunoștință cu unul dintre cele mai accesibile SUV-uri coupe - noul Renault Arkana!

În cadrul Salonului Auto de la Moscova Renault prezintă în premieră mondială primul SUV coupe din gama sa – noul Arkana! Francezii se lansează, astfel, în segmentul SUV-urilor cu siluetă coupe, lansând unul dintre cele mai accesibile modele pe piață care dispune, fără îndoială, de un design extrem de atrăgător, combinând limbajul stilistic corporativ cu silueta absolut nouă pentru producătorul francez.
La Moscova a debutat, însă, doar prototipul viitorului model de serie, iar din acest motiv francezii nu au oferit întreg setul de informații despre substratul tehnic al noului Arkana, fără a dezvălui interiorul acestuia. Denumirea "Arkana" provine de la cuvântul "arcanium" din limba latină, ce se traduce ca "mister".
Renault specifică, că ideea dezvoltării și lansării în producția de serie a luat naștere în divizia companiei din Federația Rusă – acolo unde modelul va fi lansat pentru prima dată pe piață, însă ulterior acesta își va face apariția și în Europa, dar cu modificări esențiale la nivel de substrat tehnic, în primul rând pentru adaptarea acestuia la normele ecologice și de siguranță. Cât despre design, acesta ar putea suferi careva schimbări pentru piața europeană, deși a fost elaborat în întregime de divizia de design din Franța. Cu certitudine, Arkana nu este un model destinat exclusiv Rusiei, iar asta pentru că, cu siguranță, se va bucura de un interes sporit din partea publicului, dat fiind prețul accesibil pentru un SUV cu o siluetă atât de stilată și dorită, prezentă până acum în mare parte doar pe SUV-urile din segmentul premium.
Inițial au fost distribuite informații neoficiale, precum că Arkana va fi creat pe baza Dacia Duster, fapt ce s-a adeverit a fi realitate doar parțial – noul SUV coupe are la bază platforma Global Access, o versiune actualizată a platformei B0, pe care se bazează Duster. Ulterior și viitoarele generații a modelelor Dacia, destinate pieței europene se vor baza pe platforma respectivă, de altfel. Arkana măsoară în lungime aproape 4.5 metri, fiind cu 200 mm mai lung decât Duster. Totodată, noul model are un ampatament simțitor mai mare, iar pentru aceasta francezii au regândit structura caroseriei, pe când peste 55% din componentele suspensiei sunt absolut noi.
Sub capota Arkana, chiar și în versiunea destinată Rusiei, nu se va găsi loc pentru vechile unități pe benzină, aspirate natural, de 1.6 și 2.0 litri, însă ce motoare vor veni în schimbul acestora francezii nu au dezvăluit, specificând doar, că SUV-ul va beneficia de cele mai noi unități dezvoltate de Renault și parteneri, ceea ce ne duce la gândul spre noile unități dezvoltate în comun cu Daimler, deci benzinarul turboaspirat de 1.33 litri, care se va regăsi și sub capota noului Mercedes-Benz A-Class. Arkana va fi disponibil cu tracțiune pe puntea față cu bară de torsiune pe puntea spate, precum și cu tracțiune integrală cu suspensie spate multi-link. Pe lângă cutia manuală, noul model va fi disponibil cu CVT.
Producția noului Arkana va avea loc inițial la uzina francezilor din Rusia, aflată în prezent la etapa de modernizare și adaptare a liniilor de producție. Inițial Arkana va fi lansat pe piața din Rusia, în prima jumătate a anului viitor, pentru ca ulterior să-și facă apariția în Brazilia, China și Coreea de Sud. În Europa SUV-ul va fi lansat mai târziu. Prețurile vor fi anunțate mai aproape de startul vânzărilor.
0
4,909
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!