Fernando Alonso a anunțat că se retrage din Formula 1

Fernando Alonso a anunțat oficial despre retragerea sa din Formula 1. Pilotul renumit va participa la curse până la finalul acestui sezon, după care va pleca definitiv din competiție. În prezent pilot al echipei McLaren, Alonso a declarat că decizia a fost luată cu câteva luni mai devreme, însă plecarea din Formula 1 nu înseamnă renunțarea definitivă la curse. Totodată, Alonso nu a specificat în ce competiții va participa începând cu anul viitor.
Fernando Alonso și-a început cariera în Formula 1 cu 17 ani în urmă. Pilotul spaniol a debutat în cel mai prestigios campionat de curse în echipa Minardi, după care, cu un an mai târziu, a fost echipier la Mild Seven Renault F1 ca pilot de teste, iar încă cu un an mai târziu a participat la primele curse pentru echipa franceză. Fernando Alonso a cucerit de două ori consecutiv titlul de campion în F1 în anii 2005 și 2006, fiind pilot al echipei Mild Sevent Renault. Cu un an mai târziu pilotul spaniol a participat la curse pentru echipa Vodafone McLaren Mercedes, ulterior continuându-și cariera cu ING Renault timp de 2 ani. Din 2010 până în 2014 Alonso a participat la cursele Formula 1 cu echipa Scuderia Ferrari, iar din 2015 și până în prezent a fost pilotul McLaren Honda.
În acest sezon Alonso a participat la cursele Campionatului Mondial de Anduranță (WEC) cu echipa Toyota și a adus niponilor victoria la Cursa de 24 ore de la Le Mans din acest an. Presa occidentală anticipează, că pilotul spaniol are șanse mari să cucerească titlul mondial, iar totodată sezonul următor Alonso ar putea concura în continuare în WEC sau să-și încerce forțele în IndyCar.
0
1,986
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!