Ferrari înregistrează profituri de 69 mii euro pentru fiecare automobil vândut. Tesla și Bentley generează pierderi

Un profesor de economie din Duisburg, Germania, a realizat un studiu în care a analizat care sunt cei mai profitabili producători auto și care dintre aceștia generează pierderi cu fiecare unitate vândută.
În urma cercetărilor s-a constatat, că în primele 6 luni ale acestui an, cel mai mare profit a fost înregistrat de Ferrari – producătorul italian se bucură de un profit mediu de 69 mii euro de pe urma vânzării unui supercar.
Printre producătorii germani, cel mai mare profit de pe urma vânzării unui automobil îl are Porsche, cu o sumă medie de circa 17 mii euro per exemplar. Triada premium germană, Audi, BMW și Mercedes-Benz de asemenea înregistrează profituri de pe fiecare exemplar comercializat, însă, în mediu, acești producători indică un profit de circa două ori mai modest decât cei de la Porsche. Circa 7,500-8,000 euro încasează cei de la Volvo de pe fiecare automobil comercializat. Suedezii sunt urmați de Maserati, care generează în mediu 5 mii euro de pe o unitate vândută. Printre cele mai modeste profituri le indică compania Jaguar Land Rover – 800 euro per exemplar.
Totodată, în analiza desfășurată de profesorul german sunt incluși șo outsider-i, precum Tesla Motors, care cu fiecare electromobil vândut generează pierderi de 11 mii euro. Producătorul american este, însă, "depășit" în acest sens de Bentley – producătorul britanic de automobile de lux pierde circa 17 mii euro de pe urma vânzării unui automobil.
0
1,811
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!