Ford revoluționează designul planșei de bord a modelelor sale cu noul SUV Territory
8 August 2018, 11:46
Ford prezintă noul SUV de dimensiuni medii – Territory. Deși pentru locuitorii Europei, chiar și pentru cei din SUA, denumirea pare a fi una absolut nouă, aceasta a mai fost prezentă anterior în gama de modele Ford. Mai exact, din 2004 până în 2016 SUV-uri cu această
denumire au fost comercializate pe teritoriul Australiei.

Totuși, SUV-ul prezentat acum este un model absolut nou, care doar preluat denumirea modelelor comercializate anterior în Australia.
Cu schimbul de generații americanii au reorientat SUV-ul Territory pentru piața din China, aceasta fiind, astfel, unica piață unde va fi prezent noul model. Totodată, acesta are o importanță majoră și pentru clienții din alte țări, chiar dacă aceștia nu vor putea achiziționa un asemenea SUV.
Importanța noului Territory este dictată de noul design a planșei de bord care, aparent, vine să revoluționeze designul interior a tuturor modelelor din gamă, mai târziu. Deși a căpătat un aspect nou, interiorul rămâne a fi familiar cu gama prezentă a modelelor Ford prin anumite elemente, precum intstrumentarul de bord (care în cazul Territory poate fi digital, contra plată), volan, comenzile electrice a geamurilor și prizele de aer. Revoluția a avut loc la nivel de consolă centrală, care se face dominată de un ecran imens tactil pe fundalul unei inserții masive din plastic
piano black. Mai jos își face loc blocul de comenzi de bază pentru sistemul de climatizare, cu un design aparent ochit de la modelele Peugeot cu al lor i-Cockpit. Mai jost se regăsește un compartiment pentru păstrarea obiectelor personale cu două prize USB. Pe tunelul central s-a situat levierul cutiei automate de viteză, și comenzi de primă necesitate de activare a diverselor sisteme de siguranță activă și asistenților.

Americanii nu au oferit detalii despre
substratul tehnic al noului Territory, însă au anunțat pentru acesta un sistem de propulsie mild-hybrid cu sistem de 48V. Lista dotărilor include sistemul multimedia cu ecran tactil și comenzi vocale și sistemul de siguranță activă și asistență pentru șofer Co-Pilot 360, care include sistemul de frânare automatizată de urgență, sistem de monitorizare a unghiurilor oarbe, marcajului și indicatoarelor rutiere, sistem de menținere a benzii de circulați și cruise-control adaptiv.
Inițial Ford Territory va fi comercializat în exclusivitate pe piața din China. Americanii nu oferă detalii despre posibilitatea apariției acestuia pe alte piețe. În China Territory va concura cu SUV-urile de talie medie de producție, în primul rând, chineză, acesta având și un preț competitiv. Producția va avea loc la una din uzinele comune Ford din China.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
2,147
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!