Hyundai a prezentat primele imagini cu sedanul Elantra facelift

La trei ani după lansare Hyundai prezintă versiunea actualizată a sedanului Elantra. Versiunea din imagini este destinată pieței americane, însă ulterior designul respectiv va fi preluat și de modelele destinate pieței din Rusia și, respectiv, astfel vor arăta și sedanurile comercializate în Moldova.
Premiera a avut loc cu câteva ore mai devreme în SUA. Facelift-ul a adus sedanului sud-coreean un apect exterior puternic modificat. Noua Elantra facelift dispune de blocuri optice față triunghiulare, altă bară de protecție față cu lumini anti-ceață noi și un calandru modificat, familiarizat cu cel al noilor modele Hyundai. La posterior și-au făcut loc blocuri optice noi, un alt capac al portbagajului și o bară de protecție revizuită cu un element decorativ masiv de culoare neagră. Vor fi disponibile jante de 17 și 18 țoli cu design nou.
Odată cu facelift-ul, sud-coreenii au introdus modificări importante în lista dotărilor. Toate nivelele de echipare, cu excepția celui incipient, s-au ales cu sisteme de siguranță activă, care lipseau anterior. Printre acestea se enumeră sistemul de prevenire a impacturilor frontale cu frânare automatizată, sistem de monitorizare a unghiurilor oarbe și de menținere a benzii de circulație, cameră de marșarier capabilă să atenționeze despre apariția unui automobil în timpul mișcării în direcția inversă. La interior se regăsește noul sistem multimedia cu ecran tactil de 8 inch și comenzi noi pentru sistemul de climatizare.
Lista motorizărilor, precum și propulsoarele, însă, a rămas fără modificări. În SUA Elantra va fi în continuare disponibilă cu benzinarele turboaspirate de 1.4 și 1.6 litri (130 și, respectiv, 204 CP) și benzinarul aspirat natural de 2.0 litri, cu 149 CP. Motoarele se cuplează la cutia manuală cu 6 rapoarte, sau la una robotizată cu 7 rapoarte.
Hyundai nu oferă detalii despre modificările la nivel de substrat tehnic pentru Elantra destinată pieței din Rusia – model, care va ajunge și în țara noastră. În prezent în Moldova Elantra este oferită cu două motoare pe benzină, aspirate natural, de 1.6 litri, cu 128 CP și 152 Nm la activ, și de 2.0 litri, cu 154 CP și 192 Nm. Motoarele se cuplează la cutia manuală sau la una automată, ambele cu 6 rapoarte. Sedanul destinat pieței noastre va fi prezentat mai târziu.
1
2,154
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!