În Belarus va începe producția unei clone nelicențiate a utilitarei Mercedes-Benz Sprinter

Constructorul de utilitare MAZ din Belarus va începe producția utilitarelor JAC Sunray pentru piața internă. Modelele vor purta denumirea MAZ 281 și MAZ 3650, care se vor distinge prin dimensiuni și ampatament.
Producția va avea loc la uzina companiei din orașul Brest, iar componentele vor fi livrate de chinezii de la JAC Motors. Utilitarele sunt clonele nelicențiate (în special, a fost preluat designul) a modelului Mercedes-Benz Sprinter de cea de-a doua generație, însă substratul tehnic este de origine chineză.
Totodată, reprezentanții companiei chineze neagă că s-ar fi inspirat de la utilitara germană în timpul proiectării propriului model: designul exterior JAC Sunray ar fi elaborat de designeri din Torino, iar aspectul exterior ar fi elaborat de designeri niponi. Utilitara este propulsat de o unitate turbodiesel de origine chineză, cu 4 cilindri și 2.5 litri. Motorul este capabil să dezvolte 150 CP.
MAZ nu a numit data lansării oficiale pe piața din Belarus a modelelor 281 și 3650, însă producția în serie limitată a și început deja – câteva unități au fost vândute băncii Belarusbank. Nu se cunosc nici prețurile pentru cele două versiuni, acestea urmează să fie anunțate mai aproape de startul vânzărilor. Cel mai probabil, utilitarele produse la uzina din Brest vor fi destinate exclusiv pieței interne din Belarus, însă nu este exclus că acestea ar putea fi comercializate în țările vecine, precum Ucraina.
0
1,903
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!