Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

În Moldova va fi dezvoltată o rețea de stații de alimentare cu energie pentru electromobile

8 August 2018 - 09:16
Denis Godorozea
În Republica Moldova va fi dezvoltată prima rețea de stații de alimentare cu energie pentru automobilele electrice, sau cele cu propulsie hibridă PHEV. Un concept de proiect în acest sens a fost aprobat în baza Memorandumului de Înțelegere, semnat între Fondul pentru Eficiență Energetică (FEE) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Proiectul presupune dezvoltarea unei infrastructuri complexe pentru electromobile în Republica Moldova.
Conform proiectului, vor fi dezvoltate mai multe stații de încărcare cu energie pentru electromobile în locuri strategice din Moldova, pentru ca acestea să fie accesibile pe întreg teritoriul țării pentru electromobile, iar astfel să poată asigura și un coridor eficient pentru electromobilele ce tranzitează țara noastră.

Proiectul a fost susținut de ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici, care a condus ședința Consiliuliu de Administrare al FEE. Ministrul a precizat, că proiectul are ca scop sprijinirea proprietarilor de vehicule electrice sau a celor cu propulsie hibridă din țara noastră. Totodată, ministrul a declarat că este necesară ajustarea legislației existențe pentru a face posibilă implementarea proiectului, dar și pentru a include la nivel oficial automobilele electrificate în legislație.
Deocamdată, nu au fost numiți termenii de dezvoltare a proiectului respectiv, însă implementarea acestuia ar putea avea loc între anii 2019-2021.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter