Jaguar Classic lansează în producția de serie decapotabila retro E-Type cu propulsie electrică

Divizia Jaguar Classic a celor de la Jaguar Land Rover lansează în producția de serie decapotabila retro E-Type. Modelul a fost anticipat anul trecut de conceptul E-Type Zero și va avea propulsie 100% electrică. La interior, pentru a face față cerințelor contemporane pentru automobile, E-Type va dispune de un sistem de infotainment cu ecran tactil.
Versiunea de serie a electromobilului E-Type a fost prezentată la Concursul de Eleganță de la Pebble Beach. Designul exterior a modelului clasic a rămas fără modificări, pentru a păstra aspectul retro atât de îndrăgit de fani. Totuși, modificările de ordin tehnic impuse de timp nu lipsesc. Printre acestea se enumeră și blocurile optice față de tip LED. Pe lângă vânzarea automobilelor asamblate în prezent de compania britanică, Jaguar Classic va oferi clienților, ce dețin un E-Type, modificările de care a beneficiat modelul proaspăt lansat, precum propulsia electrică.
Opțional clienții vor putea opta pentru un instrumentar de bord modern și sistem multimedia cu ecran tactil, dar și pentru inserții din fibră de carbon. Britanicii nu oferă informații despre caracteristicile propulsorului, specificând doar că E-Type are nevoie de 7 ore de încărcare de la priză pentru a suplini rezervele de electricitate. Propulsorul electric este amplasat în tunelul central și transmite cuplul pe puntea spate. Cel mai probabil, versiunea de serie a beneficiat deun sistem de propulsie similar conceptului cu aceeași denumire, debutat cu un an mai devreme – motor electric, capabil să dezvolte 299 CP, alimentat de la o baterie de 40 kWh. Conceptul este capabil să accelereze până la 100 km/h în 5.5 secunde și dispune de o autonomie de până la 274 km. Nu se exclude, că versiunea de serie va indica caracteristici îmbunătățite.
Prețurile vor fi anunțate mai aproape de startul producției. E-Type va fi asamblat manual, iar primele unități vor fi livrate clienților în vara anului 2020.
0
2,160
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!