Lada prezintă primele imagini cu habitaclul sedanului de performanță Vesta Sport

Premiera versiunii de performanță Lada Vesta Sport va avea loc la Salonul Auto de la Moscova peste o săptămână, iar până atunci compania din Rusia a publicat imaginile oficiale cu exteriorul sedanului de top, iar de curând au făcut publice imaginile cu interiorul acestuia. Modificările, comparativ cu versiunile standard, bineînțeles, sunt minore și au avut loc la nivel de materiale de tapiserie și inserții.
La exterior caracterul sportiv al noului sedan este accentuat de elementele decorative caracteristice modelelor din segment. La partea frontală Vesta Sport a primit o bară de protecție ușor revizuită, cu incizii de aer mai mari și accente de nuanță roșie, prezente și pe părțile laterale ale sedanului. La posterior își face loc o bară de protecție nouă cu un difuzor imitat integrat și două terminații pentru sistemul de evacuare. Pe capacul portbagajului și-a făcut loc un eleron de mici dimensiuni.
Interiorul Vesta Sport continuă concepția inițiată de exterior, fiind condimentat de accentele de culaore roșie, care se regăsesc pe scaunele față, cu un suport lateral mai profilat. Iluminarea decorativă de la interior este de culoare roșie, aceasta se regăsește în partea inferioară a consolei centrale, mânerele portierelor, dar și pe instrumentarul de bord analogic, care a rămas identic celui de pe versiunile Vesta deja existente, însă are un fundal de culoare roșie. Volanul este tapisat cu piele artificială perforată și dispune de cusături contrastante roșii.
Lada Vesta Sport are sub capotă unitatea pe benzină de 1.8 litri, dezvoltată de AvtoVAZ, care în cazul sedanului de performanță a fost modificată, pentru a dezvolta 145 CP și 187 Nm (122 CP și 170 Nm în cazul versiunilor standard). În urma modificărilor sedanul poate accelera până la 100 km/h în 9.6 secunde (cu 2.5 secunde mai rapid, decât celelalte versiuni cu același motor), iar viteza maximă a fost mărită până la 198 km/h (+12 km/h). Inginerii Lada au modificat și suspensia sedanului pentru versiunea de performanță – aceasta are o gardă la sol micșorată cu 16 mm și constituie acum 162 mm.
Premiera publică și toate informațiile despre noua Lada Vesta Sport vor fi dezvăluite la Salonul Auto de la Moscova la 29 august curent. Mai târziu în acest an sedanul sport va fi lansat pe piața rusească.
0
2,018
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!