Lada prezintă versiunea de serie a versiunii Cross a pseudo-crossover-ului XRAY

Lada dezvăluie versiunea Cross a pseudo-crossover-ului XRAY. Premiera publică a avut loc la Salonul Auto de la Moscova, unde cu doi ani mai devreme a debutat conceptul cu aceeași denumire. Modelul de serie nu se distinge prea mult de conceptul prezentat anterior, iar comparativ cu versiunile standard, comercializate până acum, diferă prin inserțiile din plastic pe întreg perimetrul caroseriei, dar și prin câteva echipamente noi.
Noul XRAY Cross se va situa în topul gamei de versiuni a crossover-ului rusesc, iar astfel va dispune de inserții cromate și echipamente respective, care în versiunile incipiente, dacă sunt disponibile, atunci doar contra cost adițional. Bara de protecție față și spate s-a ales cu inserții din plastic negru și argintiu. Cu inserții negre s-au ales și pragurile laterale și arcurile. Principala diferență practică, comparativ cu versiunile standard, constă în cei +20 mm la garda la sol, la noua versiune aceasta constituind 215 mm – un rezultat extrem de bun chiar și pentru multiple SUV-uri compacte a diverșilor producători mondiali.
O altă diferență la nivel de substrat tehnic constă în apariția frânelor spate cu discuri, atunci când versunile standard dispun de frâne cu tambur pentru axul spate. Sub capota XRAY Cross se va situa doar unitatea pe benzină, aspirată natural, de 1.8 litri, cu 122 CP la activ. Motorul se cuplează standard la o cutie manuală cu 5 trepte (10.9 secunde 0-100 km/h), fie la una robotizată – AMT cu 5 rapoarte (12.7 secunde 0-100 km/h). Totodată, nici XRAY Cross nu va fi disponibil cu tracțiune integrală.
La interior pasagerii din față vor beneficia de scaune noi cu suport lateral mai profilat. Comparativ cu celelalte versiuni, noul XRAY Cross oferă încălzire electrică pentru scaunele față, cu comenzi situate pe consola centrală, și volan ajustat în două direcții. Diferența principală la interior este apariția rotilei de selectare a regimurilor de condus Lada Ride Select cu 5 regimuri presetate: ESC ON, ESC OFF, Sport, Snow/Mud și Sand.
Vânzările noii versiuni vor începe până la finalul acestui an. Ulterior Lada XRAY Cross va fi disponibil pe toate piețele, unde în prezent sunt comercializate versiunile standard a pseudo-crossover-ului rusesc.
1
2,622
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!