Lexus a creat o ediție limitată LC, care se distinge de modelele de serie în special prin nuanța caroseriei
3 August 2018, 09:16
Lexus prezintă noua ediție limitată a coupe-ului LC Yellow Edition, specificul căreia constă în nuanța galbenă a caroseriei și aduce elemente de aceeași culoare la interior. Noua versiune LC nu a primit modificări în plan tehnic, dar nici nu uimește prin elemente exterioare decorative adiționale.
Lexus LC este un coupe exclusivist din start – pe parcursul ultimilor 15 luni în Europa au fost comercializate doar 1,020 astfel de mașini. Principalele cauze a cererii scăzute sunt prețul piperat de aproape 100 mii euro, dar și unitățile de propulsie cu benzinare
cu o capacitate enormă sub capotă (3.5 V6 în cazul versiunii hibride, și benzinarul V8 de 5.0 litri). Noul LC Yellow Edition va fi, astfel, un model și mai exclusivist care, deși nu dispune de elemente exterioare modificate, se va evidenția în trafic cu nuanța Vibrant Flare Yellow a caroseriei.
Noua ediție limitată este destinată în exclusivitate pieței europene. Niponii nu au dezvăluit numărul exemplarelor planificate pentru producție, deși presa britanică sugerează că pentru Regatul Unit sunt prevăzute doar 10 unități. Versiunea specială este echipată cu jante din aliaj de 21 inch, dispune de plafon din fibră de carbon și eleron activ pe capacul portbagajului.
Clienții nu vor fi limitați în alegerea motorizărilor – cele două versiuni LC 500 și LC 500h vor fi disponibile și pentru versiunea limitată. Coupe-ul LC 500 are sub capotă benzinarul V8 de 5.0 litri, cu 477 CP, cuplat la cutia automată cu 9 rapoarte, iar versiunea hibridă LC 500h are sub capotă benzinarul V6 de 3.5 litri și o putere totală de 359 CP.
Standard Lexus LC Yellow Edition are incluse echipamente, precum scaune sport ajustate electric, cu funcție de încălzire și ventilare, sistemul audio Mark Levinson cu 13 difuzoare cu o putere totală de 915 W. Nuanța de galben își face apariția și la interior – inserțiile standard au fost înlocuite cu unele noi, de culoarea caroseriei și cusături de aceeași culoare
pentru tapiseria din piele. Tapiseria din piele naturală și head-up display-ul sunt incluse standard în echipare.
Premiera publică a noului
coupe va avea loc la Salonul
Auto de la Paris în luna octombrie a acestui an, tot atunci va fi dat startul vânzărilor. Niponii nu dezvăluie numărul total de exemplare, care vor fi produse, și nici prețul pentru modelele ediției speciale. Prețul, însă, va depăși suma de 100 mii euro, astfel încât coupe-ul în varianta incipientă are un preț de start în Germania de 99,200 euro.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,922
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!