Mercedes-Benz prezintă supercar-ul viitorului Vision EQ Silver Arrow

La Concursul de Eleganță de la Pebble Beach Mercedes-Benz a prezentat viziunea sa a supercar-ului electric al viitorului – Vision EQ Silver Arrow, inspirat de la bolizii de curse Formula 1 a mărcii germane din secolul trecut. Conceptul prezintă nu doar aspectul supercar-urilor viitorului, dar și performanța tehnică atinsă de germani de-a lungul istoriei.
Conceptul Vision EQ Silver Arrow nu va merge în producția de serie în ipostaza în care a debutat la Pebble Beach – misiunea de bază a acestuia este de a promova viitoarele electromobile, care urmează să fie lansate de Mercedes-Benz în următoarele luni – SUV-ul electric EQC și hatchback-ul compact EQA, care vor prelua câteva din tehnologiile debutate pe concept.
Supercar-ul electric atinge în lungime 5.3 metri, însă poate adăposti la bord doar o singură persoană. Caroseria Vision EQ Silver Arrow este constituită în întregime din fibră de carbon, vopsită în nuanța bolizilor Mercedes-Benz Silver Arrow W125 de la cursele Formula 1 din 1937 – bolidul a circulat cu viteze maxime în mediu de 432.7 km/h pe autobahn-urile germane, un record care nu a putut fi surclasat până în 2017.
Caroseria conceptului este ornamentată cu siglele iluminate "Mercedes-Benz" și "EQ". La posterior își face loc un bloc optic unic LED, ce cuprinde silueta supercar-ului în întregime, iar mai sus este amplasat eleronul activ, care are rolul frânei aerodinamice. Jantele includ câte 168 spițe de aluminiu fiecare, ornamentate cu aur roz, "încălțate" în anvelopele speciale Pirelli cu dimensiuni 225/25 R24 pe puntea față și 305/25 R26 pe puntea spate.
La interior șoferul este răsfățat de scaunul și volanul din piele și tapițerie din Alcantara cu inserții din aluminiu, fibră de carbon și lemn de nuc. Volanul are inclus un ecran tactil, prin intermediul căruia pot fi selectate sistemele de bază a supercar-ului, printre care alegerea regimului de condus (Comfort, Sport și Sport+) sau imitarea sistemului de emisie, care poate suna precum propulsoarele bolizilor Mercedes-Benz din Formula 1 sau Mercedes-AMG V8. Pe lângă aceasta, la dispoziția șoferului este pus un instrumentar de bord panoramic digital, care pe lângă afișajele standarde poate imita o cursă virtuală, rivalul fiind afișat pe ecran prin intermediul sistemului de realitate augmentată.
Puterea maximă a propulsiei electrice de la bordul Mercedes-Benz Vision EQ Silver Arrow atinge 750 CP. Energia electrică este stocată într-un set de baterii de 80 kWh, situat în podeaua conceptului. Conform standard-ului WLTP, conceptul poate parcurge până la 400 km cu "un singur plin".
1
2,278
GALERIE FOTO (33 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!