Nou scandal cu implicarea Volkswagen: ar putea fi obligat să recheme peste 100 mii mașini electrificate

Volkswagen Group din nou devine protagonistul unui scandal! La trei ani după izbucnirea scandalului Dieselgate, concernul german pare să fie afectat de un nou scandal, însă de această dată, în vizorul autorităților au ajuns modelele electrificate din cadrul concernului, cât cele hibride (plug-in, ce pot fi încărcate de la priză), atât și cele 100% electrice. Drept rezultat, concernul ar putea suporta cheltuieli de milioane de euro pentru a rechema peste 100 mii automobile electrificate.
Potrivit presei locale, Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA) ar putea obliga concernul să organizeze un recall masiv pentru modelele sale plug-in hybrid și complet electrice. Potrivit informațiilor distribuite, ar putea fi afectate aproape toate modelele electrificate din cadrul concernului produse până în prezent, care pot fi încărcate de la priză (deci, mild-hybrid-ele nu sunt afectate), inclusiv modelele Audi și Porsche.
Concernul german este suspectat că ar fi folosit în procesul de producție a sistemelor de încărcare a cadmiului – metal care ar putea cauza diverse forme de cancer și boli cardiovasculare intrând în contact cu organizmul uman, un metal dăunător și pentru mediul ambiant, de altfel. Totodată, metalul a fost folosit în cantități minore, de circa 0.008 g, iar această cantitate minoră este închisă ermetic, astfel încât utilizatorii modelelor electrificate nu ar putea contacta cu acest metal, iar sănătatea acestora nu este supusă oricărui risc. Pericolul ar apărea, însă, în cazul în care modelele respective vor fi scoase din uz sau reutilizate.
Recall-ul organizat ulterior de Volkswagen Group ar putea viza un număr de circa 124 mii modele plug-in hybrid și 100% electrice, printre care modele Volkswagen, Audi și Porsche. În prezent electromobilele și hibridele produse de concernul german folosesc un alt metal, în locul cadmiului, astfel încât acestea vor fi produse în continuare și nu vor fi vizate în campania de recall.
0
1,568
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!