Peugeot oprește producția modelului 308 din cauza că nu reușește să producă suficiente cutii de viteze

Peugeot a oprit temporar producția compactelor 308 din cauza că nu reușește să producă suficiente cutii de viteze pentru a asigura cererea prea mare pentru compacta sa. Potrivit informațiilor distribuite în presa franceză, capacitatea de producție a uzinei din Valenciennes, specializate pe producția cutiilor de viteze pentru compacta 308, nu este suficientă pentru a face față cererii sporite pentru modelul respectiv.
În prezent Peugeot 308 este unul dintre cele mai solicitate modele din gama producătorului francez – pe parcursul anului trecut compania a vândut circa 160 mii unități a compactei. Astfel, cererea sporită pentru modelul respectiv impune producătorul să sporească producția, însă din cauza capacității de producție insuficiente a uzinei din Valenciennes, francezii s-au văzut nevoiți să oprească temporar producția din lipsă de componente – uzina produce zilnic circa 2,400 cutii de viteze manuale, iar pentru a asigura cererea este nevoie de o capacitate de producție de cel puțin 3,000 unități zilnic.
În consecință, asamblarea modelului la uzina de la Sochaux a fost temporar sistată, iar conducerea concernului se pare că nu se grăbește să investească în sporirea capacității de producție a cutiilor de viteză la uzina din Valenciennes. Analiștii estimează că Peugeot va pierde circa 500 unități a compactei 308 zilnic, care ar putea fi produse și comercializate. Totodată, francezii asigură că clienții companiei nu vor fi afectați, iar automobilele comandate vor fi livrate în termen.
0
2,216
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!