Porsche a creat un prototip de rally pe baza celui mai rapid Cayman

Divizia sport a celor de la Porsche a creat un prototip pentru cursele de rally pe baza celei mai rapide versiuni a coupe-ului Cayman – GT4 Clubsport. Bolidul va participa la etapa Campionatului Mondial de Raliuri "Rallye Deutschland". Dacă în cadrul cursei prototipul se va prezenta cu succes, germanii vor dezvolta un alt prototip similar pe baza modelului 718 Cayman GT4.
Prototipul se distinge de Cayman GT4 Clubsport prin blocurile optice adiționale al partea frontală, incizia de aer de pe acoperiș, carcasa de siguranță la interior, protecție metalică a părții inferioare a mașinii și jante din aliaj cu o greutate mai mică, echipate cu anvelope pentru raliu.
Porsche nu dezvăluie informații despre unitatea de propulsie, însă cel mai probabil prototipul va primi unitatea de 3.8 litri, cu 385 CP la activ, cuplată la cutia robotizată PDK cu 6 rapoarte și dublu ambreiaj. Cu aceeași unitate Porsche Cayman GT4 este capabil să accelereze până la 100 km/h în 4.4 secunde, viteza maximă fiind limitată la 295 km/h.
Prototipul va fi condus de pilotul Romain Dumas, care mai devreme în acest an a stabilit un nou record absolut pe traseul american Pikes Peak, la volanul prototipului electric Volkswagen I.D. R Pikes Peak.
1
1,855
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!