Porsche prezintă coupe-ul clasic Project Gold, dezvoltat pe baza modelului 911 (993)

Porsche dezvăluie coupe-ul clasic 911 restabilit în cadrul proiectului Project Gold. După 18 luni de muncă inginerească germanii au dezvoltat un coupe unic, cu aspect exterior inspirat de la clasicile Porsche de la sfârșitul secolului trecut. Project Gold va rămâne produs într-un singur exemplar și va fi comercializat, ulterior, la licitație.
La baza Project Gold a stat caroseria ultimului Porsche 911 de a IV-a generație (993). Coupe-ul special este vopsit în nuanța Golden Yellow Metallic, disponibil în prezent pe modelele 911 Turbo S Exclusive Series. Nuanța respectivă se regăsește și la interiorul coupe-ului pe cusăturile contrastante a tapiseriei și pe accentele jantelor.
Project Gold este propulsat de unitatea twin-turbo pe benzină de 3.6 litri cu 6 cilindri, capabilă să livreze 450 CP. Motorul coupe-ului 911 (993) original dezvolta 408 CP. Project Gold este dotat cu o cutie manuală, ce transmite cuplul pe ambele punți prin intermediul sistemului de tracțiune integrală original.
Noul coupe va rămâne a fi produs într-un singur exemplar, destinat utilizării doar pe circuit. Modelul va fi vândut de Casa de Licitație RM Sotheby’s în luna octombrie a acestui an.
Porsche 911 de generația cu numărul IV a fost primul model a producătorului german, dotat cu suspensie spate multi-link din aluminiu și benzinar twin-turbo. În total 911 Turbo S a fost produs într-un număr de 345 unități.
0
1,861
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!