Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Porsche și-a încercat forțele în curse de raliu cu prototipul Cayman GT4 Clubsport Rally Concept

22 August 2018 - 14:24
Denis Godorozea
Porsche și-a propus o provocare neobișnuită la începutul lunii august – de dezvolta un bolid de raliu din prototipul de performanță, destinat curselor de circuit, Porsche Cayman GT4 Clubsport. Noul prototip a primit denumirea Clubsport Rally Concept și și-a încercat forțele la ADAC Rallye Deutschland, cea de-a noua etapă a campionatului WRC.
De menționat, însă, că conceptul german nu a participat la cursă de rând cu alți participanți, ci a parcurs un tur de unul singur. La volanul Porsche Cayman GT4 Clubsport Rally Concept a fost pilotul Romain Dumas, care mai devreme în acest an a stabilit recordul absolut pe Pikes Peak, la volanul bolidului electric Volkswagen I.D. R.
Germanii nu au luat o decizie de a produce un asemenea bolid în serie, pentru clienții ce vor participa la cursele WRC, iar la moment își încearcă forțele în noua postură. Bolidul a fost construit conform standardelor FIA R-GT, acesta este propulsat de benzinarul de 3.8 litri cu 385 CP la activ, identic celui folosit de bolizii de curse pe circuit, cuplat la cutia robotizată PDK, ce transmite cuplul pe puntea spate.
Clubsport Rally Concept diferă de bolidul de circuit, pe baza căruia a fost dezvoltat, prin prezența unei incizii de aer pe plafon, jantele originale și plăcile de protecție din plastic la partea inferioară. Suspensia a fost modificată pentru a face față provocărilor în raliu, iar informațiile referitoare la modificările produse la nivel de propulsor nu au fost făcute publice.
Succesul conceptului și reacția pozitivă din partea potențialilor clienți ar putea determina conducerea Porsche pentru a începe dezvoltarea unui model de raliu de serie. Totodată, acesta ar putea fi construit pe baza lui Porsche 911, și nu neapărat pe baza coupe-urilor Cayman – în trecut Porsche 911 dispunea de versiuni destinate curselor de Rally. Declarații concrete în acest sens vor fi făcute de conducerea companiei germane până la finalul anului curent.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (12 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter