Premieră: Lamborghini prezintă la Pebble Beach cea mai rapidă versiune Aventador SVJ

La Concursul de Eleganță de la Pebble Beach Lamborghini a prezentat oficial noul supercar – Aventador SVJ. Acesta este cel mai rapid Aventador produs de compania italiană, ce va fi comercializat în două versiuni și într-o serie limitată.
Compania italiană va oferi noul Lamborghini Aventador în două versiuni, una mai specială decât alta – SVJ și SVJ 63. Ambele vor fi propulsate de benzinarul V12, cu 770 CP la activ. Având o greutate proprie de 1,525 kg, supercar-ul este capabil să accelereze până la 100 km/h în 2.8 secunde, atunci când atingerea vitezei de 200 km/h necesită 8.6 secunde, iar cea maximă fiind limitată la 350 km/h. Supercar-ul a reușit să atingă un succes chiar până la momentul debutului, reușind să stabilească un record de tur în clasă pe circuitul Nurburgring de 6 minute 47.97 secunde.
Versiunea specială SVJ 63 amintește de anul fondării companiei italiene, 1963, și diferă de cea "standard" din punct de vedere vizual, tehnic cele două modele fiind identice. La exterior Avendador SVJ 63 va putea fi deosebit prin multitudinea elementelor realizate din fibră de carbon. Ambele versiuni vor dispune de sistemul aerodinamic activ ALA 2.0 (Aerodinamica Lamborghini Attiva), care ajustează electronic într-un timp foarte scurt pozițiile elementelor aerodinamice, în dependență de situația de la exterior și viteză.
În total vor fi produse 963 unități Lamborghini Aventador SVJ, dintre care 900 standard și 63 speciale. Prețul de start în Europa pentru supercar-ul SVJ va constitui 350 mii euro fără taxe.
0
2,338
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!