Premieră în Europa: Honda HR-V facelift

Honda a prezentat versiunea actualizată a crossover-ului HR-V, destinată pieței europene. Din punct de vedere al designului, facelift-ul este unul discret – niponii au ales să modifice ușor unele elemente decorative de la exterior, atunci când modificările substratului tehnic s-au adeverit a fi mai consistente – HR-V va primi un nou benzinar turboaspirat începând cu anul viitor.
Honda HR-V se află în prezent la cea de-a doua generație. Bazat pe platforma hatchback-ului compact Honda Jazz, crossover-ul este produs din 2015, iar după 3 ani de producție acesta trece printr-un facelift planificat. Partea frontală s-a ales cu un calandru nou cu un element cromat orizontal masiv, care unește prin sine blocurile optice frontale. Tot aici se regăsește o altă bară de protecție cu incizii de aer modificate. Blocurile optice față au primit dungi ale luminilor de zi de tip LED de o altă formă, iar opțional farurile pot fi full-LED. La posterior și-au făcut loc mai puține modificări – printre acestea se enumeră blocurile optice spate umbrite și un element decorativ cromat nou pe hayon.
Deși nu a publicat imagini cu interiorul crossover-ului actualizat, producătorul a relatat că aici se vor regăsi scaune noi cu suport lateral mai bine profilat, iar tapiseria textilă va fi de o calitate mai bună decât anterior. Versiunile de top vor dispune de tapiserie combinată din piele și țesătură. Opțional va fi disponibil un sistem intelectual de izolare fonică, capabil să monitorizeze zgomotele și să le suprapună cu semnale audio antifază prin intermediul difuzoarelor.
Principala noutate de ordin tehnic ține de motorizările crossover-ului. Honda HR-V va fi disponibil cu noul benzinar turboaspirat de 1.5 litri. Niponii nu dezvăluie caracteristicile acestuia pentru crossover-ul compact, însă motorul respectiv se regăsește și pe modele precum Accord, Civic și CR-V, unde livrează, în dependență de model și versiune, între 174 și 205 CP.
Premiera publică a noului Honda HR-V facelift va avea loc în toamna acestui an la Salonul Auto de la Paris. Vânzările în Europa vor începe din luna octombrie, iar inițial crossover-ul va fi disponibil cu unitățile de propulsie anterioare: benzinarul aspirat natural de 1.5 litri cu 130 CP la activ, care poate fi cuplat la cutia manuală sau cea automată, și versiunea turbodiesel de 1.6 litri, cu 120 CP la activ, cuplată doar la cutia manuală. Noua unitate turboaspirată pe benzină de 1.5 litri va fi disponibilă începând cu anul viitor.
0
1,867
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!