Premieră la Pebble Beach: Bugatti prezintă supercar-ul exclusivist Divo

Bugatti prezintă la Concursul de Eleganță de la Pebble Beach "noul" Divo, supercar-ul exclusivist, care va fi produs într-o ediție limitată, dar care are un substrat identic și interior identic modelului Chiron. Totuși, Divo nu este o clonă absolută a lui Chiron – inginerii au adus modificări la nivel de suspensie, iar grație modificărilor exterioare, noul supercar dispune de o aerodinamică mai bună și o greutate proprie mai mică.
Supercar-ul și-a primit denumirea în cinstea pilotului francez Albert Divo, care în anii 1920 participa la curse la volanul bolizilor Bugatti Type 35 și de două ori a ajuns învingător la cursa prestigioasă Targa Florio. Toate elementele exterioare ale noului Divo sunt absolut noi, astfel încât nimic nu trădează în el supercar-ul deja cunoscut, Chiron. În urma modificărilor produse, bolidul destinat drumurilor publice este cu 35 kg mai ușor, decât Chiron. Interiorul, însă, nu a suferit modificări.
Bugatti Divo este propulsat de același benzinar W16 cu 4 turbocompresoare, capabil de 1,500 CP. În urma modificărilor aerodinamice, Divo poate genera o forță de apăsare cu 90 kg mai mare decât Chiron.
La momentul prezentării, reprezentanții Bugatti au caracterizat noul său supercar drept unul perfect pentru curse de circuit, cu viraje periculoase, unde acesta va face față provocărilor cu iscusință. Astfel, Divo este mai rapid decât Chiron pe circuitul Nardo din Italia cu 8 secunde într-un tur. Totodată, viteza maximă a fost limitată la 380 km/h, atunci când Chiron poate atinge până la 420 km/h.
Premiera publică a avut loc la Pebble Beach în acest week-end, însă mai devreme Divo a fost prezentat unui grup restrâns de persoane, unde întreg tirajul de 40 unități a fost vândut, iar asta chiar dacă acestea urmează să fie produse ulterior, iar prețul fiecăruia constituie cel puțin 5 milioane euro.
0
1,980
GALERIE FOTO (26 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!