Premieră: noul BMW Z4 M40i First Edition! Bavarezii reinventează roadster-ul

Bavarezii prezintă noua generație BMW Z4! Noul model se lansează în versiunea de top Z4 M40i First Edition, după care vor urma motorizări și echipări incipiente. Premiera publică are loc la Pebble Beach, California, iar cu o lună mai târziu bavarezii vor publica întregul set de informații despre noul roadster.
Imagini cu noul BMW Z4 Roadster au fost publicate în spațiul web mai devreme, astfel încât designul său exterior nu mai este o surpriză. Noul roadster a primit un exterior inspirat mult de la conceptul cu aceeași denumire, prezentat cu un an mai devreme. Deși are un design familiar, noul Z4 nu va poate fi certat pentru lipsă de originalitate – partea frontală a noii decapotabile are un aspect stilistic propriu, caracteristic modelelor actuale BMW, dar inspirat, în același timp, de la predecesori. Noul roadster se distinge prin caladrul lipsit de grile verticale, iar bara de protecție față în versiunea M40i dispune de incizii de aer mari, care continuă, fiind absolut funcționale, pe aripile față. La posterior noul Z4 pare a fi inspirat de la coupe-ul de top BMW Seria 8 Coupe.
Roadster-ul în versiunea de lansare First Edition va fi disponibil cu motorizarea M40i, cu nuanța caroseriei Frozen Orange. Aceste decapotabile se vor distinge de cele lansate ulterior, pe lângă culoarea specială, prin carcasele oglinzilor retrovizoare laterale de culoare neagră și jantele speciale de 19 țoli. Până și plafonul textil, acționat electric, a beneficiat de o nuanță specială.
Cei doi pasageri la bord vor fi alintați cu scaunele sport ajustate electric, tapisate cu piele și cu suport lateral bine profilat. Versiunea de lansare va include echipamente de top, precum sistemul audio Harman Karon, noul sistem multimedia cu ecran de tip tabletă și un head-up display cu proiecție pe parbriz.
Sub capota noului Z4 M40i se situiază benzinarul de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie, capabil de 340 CP. Împreună cu motorul performant, roadsterul vine echipat cu suspensie sport cu amortizoare controlate electronic și sistem de frânare sofisticat M Sport. Motorul se cuplează la o cutie automată/robotizată, însă germanii nu se grăbesc să ofere detalii despre aceasta. Potrivit informațiilor oficiale, cu acest motor roadster-ul poate accelera până la 100 km/h în doar 4.6 secunde. Consumul mediu mixt declarat de producător oscilează între 7.1 și 7.4 litri per 100 km, atunci când emisiile constituie 162-168 g/km.
Detaliile complete despre motorizările și versiunile disponibile pentru noul BMW Z4 vor fi dezvăluite la 19 septembrie curent. Premiera europeană a roadster-ului va avea loc la Salonul Auto de la Paris din luna octombrie a acestui an. Lansarea pe piață este planificată pentru prima jumătate a anului viitor.
0
2,765
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!