Recomandarea Car Music de vineri, №12

Ei, dragii noştri, iată că vara se apropie de sfârşit, iar sfârşitul de vară în acest an va însemna călătorii la bordul automobilelor pentru foarte mulţi dintre noi, datorită lungii vacanţe decretate de guvern. Prin urmare, un nou set de recomandări de muzică bună de ascultat în timpul condusului ar putea fi exact ceea, de ce aveţi nevoie!
Iată deci, cele trei recomandări de astăzi:

Recomandarea Electronic:
Vitalic – Voyager (Deluxe edition). 2018.

Nu, n-am greşit numele artistului, chiar dacă „Vitalic” aduce mai degrabă pentru noi a un diminutiv pentru un prieten din cartier, pe care-l ştim de-o viaţă. E doar o coincidenţă sonoră. Omului din spatele numelui de scenă Vitalic îi spune Pascal Arbez şi e un francez extrem de talentat în ale muzicii electronice (vai, a câta oară ajungem să recomandăm muzică electronică franceză în această rubrică!). Ei bine, după ce l-am descoperit pe Vitalic, am făcut o incursiune în mai multe albume ale lui, ne-a plăcut şi albumul Flashmob, dar parcă tot ultimul, Voyager, ne-a părut cel mai bun pentru a fi recomandat aici. Albumul a apărut în 2017, iar în 2018 a fost lansată o ediţie Deluxe, care mai cuprinde câteva piese în plus, tocmai de asta v-o recomandăm anume pe ea aici. Ascultaţi albumul chiar de la prima piesă, El Vlaje, care, având doar 1:35 minute, vă pregăteşte pentru piesa care vă va cuceri ireversibil, cea de-a doua, numită Waiting for the Stars, care e şi preferata noastră. După ce aţi ascultat aceste două piese, sunteţi pregătiţi de creativitatea electronică a lui Pascal Arbez, astfel încât să savuraţi albumul cu plăcere. Daţi sunetul mai tare şi asiguraţi-vă că toate frecvenţele se aud bine, inclusiv bass-urile. Iar dacă v-a plăcut acest album, ascultaţi după aia şi albumul Flashmob al aceluiaşi autor, pentru că e la fel de bun.
Recomandarea Jazz:
Bugge Wesseltoft – New Conception of Jazz Box set. 2017.

Dacă v-aţi dorit ceva îndrăzneţ şi proaspăt în ale jazz-ului, cu multe explorări interesante în ale NU Jazz-ului, atunci setul ăsta de peste 3 ore de muzică, lansat de talentatul norvegian Bugge Wesseltoft şi muzicienii ce-l acompaniază e ceea ce vă va ferici. Bugge are o carieră muzicală tumultoasă, făcându-şi un nume sonor din experimentele muzicale multiple pe care le-a făcut de-a lungul ultimilor vreo douăzeci de ani, combinând stiluri aparent imposibil de combinat şi explorând noi orizonturi ale jazz-ului, pe care nimeni nu le intuia anterior. Iar aici Bugge şi-a ales singur, practic, un set de 3 CD-uri dacă l-aţi cumpăra fizic, sau 3 ore şi ceva digitale de cea mai bună şi mai îndrăzneaţă muzică de explorare a „noului” jazz. Vă avertizăm că piesele pot să difere mult de la una la cealaltă, dar dacă vă setaţi predispoziţia potrivită pentru a explora, veţi avea satisfacţia unei muzici extrem de interesante, care sună excelent la un sistem audio de înaltă calitate. Piesa noastră preferată e chiar prima, Somewhere in Between, dar albumul mai conţine o mulţime de partituri super interesante, cum ar fi piesa de 10:50 minute, pe nume Sharing.
Recomandarea Rock:
Greta Van Fleet – From the Fires. 2017.

Asta a fost cea mai senzaţională descoperire recentă a noastră din rock, după ce acum vreo două luni i-am descoperit la fel de încântaţi pe cei de la The Temperance Movement. Astăzi, însă, vorbim despre Greta Van Fleet, o formaţie rock formată în SUA în 2012, dar care abia în 2017 a reuşit să semneze un contract cu o casă de discuri mare, iar în scurt timp a venit şi acest album – From the Fires, care a fost o adevărată revelaţie pentru fanii muzicii rock. Câteva piese au atins poziţii frumoase în topul Billboard, una din ele stând pe poziţia 1 pentru patru săptămâni la rând. De ce ne-au plăcut atât de mult? Pentru că au un stil ce transpune tot ce a fost mai frumos în rock-ul clasic al anilor 1970, într-o interpretare modernă, actuală. Mai mult ca atât, vocea acestei formaţii, Josh Kiszka, sună într-atât de senzaţional, încât am avut senzaţia că l-am auzi din nou tânăr, astăzi, pe vocalistul Robert Plant al formaţiei Led Zeppelin! Şi când ne-am informat un pic mai mult despre Greta Van Fleet, am văzut că foarte mulţi sunt cei care-i numesc un „Led Zeppelin al zilelor noastre”. Prin urmare, dacă aveţi vreo afinitate faţă de Led Zeppelin sau în general pentru hard rock-ul clasic, aveţi o mare probabilitate că veţi fi încântaţi de acest, deocamdată unic, album al formaţiei Greta Van Fleet. Highway Tune e piesa care te înnebuneşte cel mai mult, tot ea fiind şi cea de pe poziţia 1 pe Bilboard, dar sunt încă multe alte piese excelente şi, de fapt, întreg albumul e foarte bun, meritând a fi ascultat cap-coadă!
0
3,650
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!