Renault dezvăluie denumirea primului său SUV coupe, care va debuta peste o săptămână

Renault a dezvăluit denumirea primului în istoria sa SUV coupe, care urmează să debuteze săptămâna viitoare la Salonul Auto de la Moscova. Noul model a fost numit de francezi Arkana și promite să aducă idei noi în segmentul SUV-urilor coupe.

Odată cu anunțul denumirii, cei de la Renault au publicat al doilea teaser cu viitorul model, în care apare o parte din posteriorul Arkana. Aparent, precum și la partea frontală, la posterior noul SUV va primi blocuri optice cu o formă și design inspirat de la actualul limbaj stilistic al mărcii, blocurile optice spate fiind unite între ele cu printr-un element reflectorizant de culoare roșie.
Francezii nu dezvăluie prea multe detalii despre substratul tehnic, însă în spațiul web au fost distribuite informații, precum că noul SUV va avea la bază platforma Global Access, care este o versiune modernizată a platformei B0, pe care se bazează toate modelele din gama Dacia. Astfel, Arkana promite a fi un model accesibil, poate cel mai accesibil SUV cu siluetă coupe din segment. Totodată, la dimensiuni Arkana va fi foarte apropiat cu SUV-ul Kaptur – versiunea modificată și mărită a crossover-ului Captur, destinată pieței din Rusia.

În prezent nu se cunoaște pe ce piețe va fi comercializat Arkana. Premiera mondială va avea loc la data de 29 august curent, la Salonul Auto de la Moscova. Prima piață unde-și va face apariția noul SUV coupe este cea rusească.
0
1,772
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!