SEAT stabilește recorduri proprii - vânzări de aproape 350 mii automobile în primele 7 luni ale anului

SEAT trece printr-o perioadă de renaștere în cadrul concernului Volkswagen. Pentru prima dată după mai mulți ani, brandul spaniol a căpătat identitate și mai multă libertate în cadrul concernului, astfel încât, având un substrat tehnic identic cu modelele din gama Volkswagen și Skoda, SEAT să aibă proprii clienți și concepție, bine distinsă, de altfel. Personalizarea și pășirea în segmente noi de piață a atras, firește, clienți noi, astfel încât în primele 7 luni ale acestui an compania spaniolă să înregistreze o creștere a vânzărilor cu 20%!
Prima jumătate a acestui an a fost una de succes deosebit pentru SEAT. Compania a înregistrat vânzări de aproximativ 342 mii automobile în 7 luni ale acestui an, stabilind un record istoric pentru ultimii 18 ani. De succes deosebit a fost și luna iulie din acest an, când spaniolii au reușit să comercializeze peste 52 mii automobile, cu 35.7% în creștere comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Astfel, compania anticipează o a doua jumătate a anului la fel de fructuoasă.
În mare parte, succesul se datorează lansării brandului în segmentul SUV-urilor cu modelele Arona și Ateca, astfel încât aproape o treime din totalul vânzărilor SEAT revine modelelor cu capacități sporite în offroad. Curând gama SUV-urilor va fi suplinită cu noul Tarraco, însă spaniolii vor miza în continuare și pe hatchback-urile și break-urile compacte, iar în acest sens vor fi sprijiniți la maxim de conducerea concernului. Mai devreme conducerea Volkswagen Group anunța, că-și dorește o evoluție pentru SEAT, pentru ca brandul spaniol să fie perceput ca un rival direct pentru Alfa Romeo.
0
1,761
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!