SEAT vrea să concureze direct cu Alfa Romeo și să atragă de partea sa clienții producătorului italian

Grupul Volkswagen vrea ca brandul SEAT să concureze direct cu Alfa Romeo, atrăgând clienții tineri a mărcii italiene. Potrivit oficialilor germani, SEAT dispune în prezent de o gamă de modele care-i va permite acest lucru, atunci când brandul Alfa Romeo se află în declin. De menționat, că anterior grupul Volkswagen a încercat de mai multe ori să transforme brandul SEAT într-un rival direct pentru compania italiană, însă până în prezent nu i-a reușit acest lucru. Totodată, brandul italian a dispus mereu de modele orientate spre clienții mai tineri, cu design emoțional și caracter sportiv.
Totodată, noul CEO a grupului Volkswagen, Herbert Diess, prin reorientarea mărcii spaniol își dorește să distingă brandurile accesibile din gama concernului, precum SEAT, Skoda și Volkswagen, care adesea folosesc același substrat tehnic și sunt prezente în aceleași segmente de piață, concurând, astfel, între ele. Astfel, printre cei trei producători, SEAT va deveni un brand orientat spre sportivitate, dinamism și design de excepție, iar ulterior să atragă clienții producătorilor precum Alfa Romeo.
De menționat, că conducerea Volkswagen Group, în special fostul președinte Ferdinand Piech a fost încântat de brandul italian și la un moment dat a purtat tratative pentru a achiziționa Alfa Romeo pentru concernul german, însă atunci acesta a primit un refuz ferm din partea lui Sergio Marchionne, fostul CEO FCA. Totodată, în prezent Alfa Romeo se află într-o perioadă de reorganizare, producătorul italian fiind orientat spre concurență directă cu producătorii premium germani, iar un impuls puternic la capitolul vânzări a fost dat de noile modele Giulia și Stelvio.
0
1,739
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!