SUV-ul coupe pe baza conceptului Atlas Cross Concept va debuta în versiunea de serie anul viitor

Volkswagen prezintă în aceste zile la Pebble Beach, în California, conceptele Atlas Tanoak și Atlas Cross Sport, debutate în prima jumătate a acestui an și vine cu precizări referitor la viitorul de serie a conceptelor. Potrivit germanilor, conceptele prefațează viitoarele modele de serie, care ar putea evolua din prezentul SUV Atlas, destinat pieței americane. Odată lansate pe piața americană în versiunile de serie, Atlas Tanoak și Atlass Cross Sport ar putea pune bazele ofensivei germanilor în cel mai solicitat segment de piață în SUA – cel al pick-up-urilor și SUV-urilor mari.
Designerul-șef Volkswagen, Klaus Bischoff, asigură că conceptul Cross Sport va introduce noi standarde de design și performanță pentru SUV-urile mari, atât de solicitate pe piața americană, iar pick-up-ul Tanoak este versiunea germană a visului american. În prezent Volkswagen dispune de un pick-up în gama sa de modele, Amarok, însă germanii nu au îndrăznit să-l lanseze în SUA, astfel încât acesta ar fi oferit contra unui preț simțitor mai mare, decât rivalii din clasă. Astfel, special pentru a concura în forță în segmentul pick-up-urilor, germanii ar putea dezvolta un model absolut nou, dezvoltat pe baza noului Atlas, precum este conceptul Tanoak.
Potrivit declarațiilor făcute de germani, conceptul Atlass Cross Sport va primi pe parcursul anului viitor o versiune de serie, fiind o variantă mai dinamică și atletică, cu 5 locuri, a SUV-ului Atlas. Noul SUV va avea o siluetă de coupe și sistem de propulsie hibridă PHEV, cu 360 CP la activ. În regim complet electric noul model va putea parcurge până la 26 mile (42 km), conform standardului EPA. Ulterior va apărea o altă versiune hibridă, mai accesibilă, dar care nu va putea fi încărcată de la priză. SUV-ul respectiv va avea o putere de 314 CP. Atlas Cross Sport va fi produs la uzina americană a germanilor din Tennessee, unde în prezent este produsă versiunea cu 7 locuri Atlas.

În ceea ce privește pick-up-ul Atlas Tanoak, însă, germanii sunt mai rezervați în declarații – producția în serie a modelului nu este confirmată deocamdată, iar totul depinde de interesul publicului pentru pick-up. Tanoak Concept este propulsat de benzinarul V6 cu 280 CP la activ.
0
1,746
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!