Sărbătoare la Skoda! Cehii au comercializat peste un milion de SUV-uri

Skoda a atins un succes remarcabil, reușind să comercializeze peste un milion de SUV-uri de-a lungul istoriei sale, de la lansarea în 2009 a primului model în acest segment – Yeti. În prezent constructorul ceh enumeră în lista sa de modele trei SUV-uri: KODIAQ, KAROQ și KAMIQ, ultimul fiind disponibil în exclusivitate pe piața chineză, pe când primele două pot fi achiziționate inclusiv și în țara noastră.
Skoda s-a lansat în segmentul SUV-urilor în 2009. Un pas extrem de important pentru producătorul ceh, dacă e să ținem cont că segmentul respectiv capătă tot mai mult teren pe piață. Acum doi ani Skoda a revizuit concepția SUV-urilor în gama sa cu lansarea noului KODIAQ, iar de curând acesta a fost acompaniat de modelul mai mic – KAROQ. Aceste două modele s-au bucurat imediat de interesul publicului, iar în prezent au devenit locomotivele care propulsează creșterea pe piață a mărcii, înregistrând creștere procentuală spectaculoasă!
Lansat în 2009, Skoda Yeti a devenit cel mai solicitat SUV din gama Skoda, în anii producției fiind comercializat într-un număr de 684,513 unități. Totodată, la scurt timp după lansare, KODIAQ și KAROQ au reușit să se remarce prin vânzări mult peste așteptările cehilor – timp de puțin peste doi ani cel mai mare SUV din gama Skoda a fost vândut într-un număr de 215,687 unități, pe când KAROQ, la circa 8 luni de la startul producției, a fost ales de 87,859 clienți! Pentru a face față cererii, cehii s-au văzut nevoiți să mărească producția SUV-ului compact, iar în prezent analizează posibilitatea producției acestuia la uzine terțe. Totodată Skoda mizează mult și pe modelul KAMIQ, care a fost lansat de curând în China, iar într-un timp scurt a fost comercializat într-un număr de aproape 12 mii unități.
SUV-ul cu numărul 1,000,000 a fost produs la uzina Skoda din Kvasiny. Acesta a fost un KAROQ cu nuanța caroseriei Emerald Green, propulsor pe benzină de 1.5 litri, cu 150 CP la activ. KAROQ-ul jubiliar a fost livrat în Spania.
Cu siguranță, acesta nu este ultima realizare a cehilor în segment, iar interesul publicului pentru SUV-urile Skoda sugerează că în scurt timp cei din Mlada Boleslav se vor bucura de noi succese.
0
1,841
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!