Scandalul falsificărilor continuă în Japonia! Mazda, Suzuki și Yamaha au recunoscut încălcările comise

Scandalul falsificărilor privind emisiile și consumul de combustibil continuă în Japonia. Ministerul Transporturilor din Țara Soarelui Răsare a anunțat despre nereguli depistate de Mazda, Suzuki și Yamaha.

Scandalul privind falsificarea datelor privind emisiile și consum de combustibil a începtu în Japonia în 2016, când nereguli au fost depistate în cadrul companiilor Mitsubishi și Suzuki. Ulterior, la sfârșitul anului trecut, asemenea încălcări au fost depistate la Nissan și Subaru, iar de curând despre încălcări similare au raportat cei de la Mazda, Suzuki și Yamaha.
Amintim, că după neregulile depistate la companiile Nissan și Subaru, atunci când autoritățile au aflat că verificarea automobilelor produse și însăși procesul de control al calității modelelor ce părăsesc banda rulantă au loc cu anumite abateri, care duc la falsificarea datelor privind nivelul de emisii și consum de combustibil, autoritățile nipone au solicitat tuturor constructorilor niponi, cu uzine de producție amplasate pe teritoriul Japoniei, să producă anchete interne pentru a stabili dacă au avut loc încălcări.
Astfel, cu dezvăluiri în acest sens au venit cei trei producători niponi, Mazda, Suzuki și Yamaha, care au depistat abateri similare pe propria linie de producție. Potrivit informațiilor oficiale, Mazda a depistat nereguli la testarea a 72 automobile din 1,875 produse din 2014, Suzuki a depistat abateri similare la 6,401 automobile din 12,819 produse din 2012, iar Yamaha a raportat despre date eronate survenite de pe urma testării incorecte la 7 unități din cele 335 produse din 2016. Totodată, în scandal ar putea fi implicate mai multe automobile, astfel încât controlul minuțios pe banda de producție are loc aleatoriu, deci nu este verificat fiecare automobil în parte.
Mazda și Suzuki nu au venit cu precizări pentru presă pe marginea scandalului produs. Oficialii Yamaha au adus scuze publice. În dimineața zilei de azi acțiunile celor trei companii la bursa de valori au cunoscut un declin.
0
1,854
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!