Sfârșit de istorie pentru Toyota Avensis - modelul poate fi achiziționat doar în limita stocului dealerilor

După o istorie de două decenii și trei generații, modelul Toyota Avensis, creat special pentru piața europeană, părăsește definitiv gama de modele Toyota, suferind de pe urma interesului prea mic pe piața de bază. Niponii au oprit producția modelului în prima jumătate a anului, iar cei interesați pot în continuare achiziționa un Avensis nou în limita stocului de care dispun dealerii de pe Batrânul Continent. Totodată, presa europeană sugerează că aici au rămas a fi disponibile doar versiunile în caroserie break.
Ultima generație Toyota Avensis a fost prezentată cu 9 ani mai devreme, timp în care aceasta a trecut printre două modernizări ample din punct de vedere al aspectului vizual, pe când pentru prima dată modelul a fost prezentat în 1997 ca înlocuitor pentru Carina E. Cel mai mare succes înregistrat de modelul de talie medie a venit în 2004, la cea de-a doua generație, când pentru Avensis au optat peste 143 mii clienți europeni. De atunci, însă, interesul pentru modelul nipon a tot scăzut încontinuu de la an la an. Dezvoltarea unei noi generații ar fi mult prea costisitoare pentru niponi, iar astfel a fost luată decizia de a elimina definitiv modelul din gamă.
Producția Avensis la uzina din Marea Britanie a fost oprită în primăvara acestui an. De atunci automobilele mai sunt prezente la rețeaua de dealeri de pe Bătrânul Continent, iar la ora actuală rămân a fi disponibile doar modelele în caroserie break. Din 2019 în Europa revine, după o absență de 14 ani, modelul Camry, ca înlocuitor pentru sedanul Avensis. Camry va fi oferit inițial într-o singură versiune – cea hibridă, cu benzinar de 2.5 litri sub capotă (203 CP) acompaniat de un motor electric (120 CP). Break-ul Avensis va fi înlocuit mai târziu de noua generație Toyota Auris, care a fost mărită în dimensiuni, iar break-ul va fi suficient de spațios pentru a înlocui modelul pensionat.
De menționat, că în aceste zile niponii au luat decizia de a elimina definitiv de pe piața europeană monovolumul Verso. Acesta, însă, va mai fi vândut pe alte piețe și nu este pensionat definitiv, deși viitorul modelului pare a fi nedeterminat.
0
3,274
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!