Skoda prezintă primele schițe cu conceptul Vision RS, ce prefațează viitoarea generație Rapid

Skoda a publicat primele schițe cu viitorul concept Vision RS, care va debuta în toamna acestui an. Conceptul prefațează noua generație a compactei Rapid, care va deveni o versiune hatchback a modelului Octavia. Totodată, au apărut informații că denumirea "Rapid" va fi utilizată de cehi pe piețele în curs de dezvoltare, unde modelul va fi diferit de cel destiant Europei, iar pe Bătrânul Continent noul hatchback s-ar putea alege cu o altă denumire.
Partea frontală cu un look agresiv al blocurilor optice pare a fi inspirată de la compacta Fabia facelift, care a debutat mai devreme în acest an. Pe schițe conceptul este reprezentat cu o bară de protecție sport, cu incizii de aer bine definite și splitter din fibră de carbon. Odată cu primele schițe oficialii Skoda au relatat despre dimensiunile viitorului concept: în lungime Vision RS măsoară 4,356 mm (+52 mm comparativ cu Rapid), în înălțime – 1,431 mm (+28 mm), ampatamentul constituind 2,650 mm (+48 mm). Astfel, conceptul confirmă informația precum că noul Rapid va păși în segmentul C+, devenind un rival direct pentru Volkswagen Golf, Opel Astra și Ford Focus. Totodată, denumirea conceptului sugerează că hatchback-ul de serie va fi oferit și într-o versiune de performanță.
Noua generație Rapid va avea la bază platforma MQB, ceea ce înseamnă că sub capota compactei își vor face loc unitățile pe benzină turboaspirate 1.0 și 1.5 TSI. Nu se cunoaște, însă, dacă vor fi oferite propulsoare diesel – Skoda a eliminat motorizările diesel din gama comapctei Fabia odată cu facelift-ul din acest an. Totuși, nu este exclusă apariția unității 1.6 TDI sub capota noului Rapid.
0
1,985
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!