Tesla Model 3 a devenit bestseller în clasă în luna iulie

După ce Tesla a reușit să sporească producția Model 3 cu o lună mai devreme, sedanul electric a reușit să devină un adevărat bestseller în clasă în luna iulie, devastând cu mult rivalii germani și americani, cât electromobile, atât și modele dotate cu unități de propulsie convenționale.

Astfel, conform datelor distribuite de Insideevs, în luna iulie Tesla a reușit să comercializeze peste 13 mii unități Model 3, mai mult decât au comercializat împreună Audi, BMW, Lexus și Mercedes-Benz sedanuri din segmentul D. În total, Audi A4, BMW Seria 3, Lexus IS și Mercedes-Benz C-Class au fost comercializate într-un număr de aproximativ 12,500 unități în luna iulie.
Totodată, Tesla a comercializat mai multe Model 3 decât Mercedes-Benz (cel mai solicitat brand premium german în SUA) a comercializat sedanuri (8,500 în luna iulie). De menționat, că dacă e să calculăm și SUV-urile, atunci producătorul german atinge un total de circa 20 mii automobile comercializate în SUA luna trecută.

Tesla Model 3 a devastat, astfel, cu mult și concurenții cu propulsie electrică, printre care Chevrolet Bolt EV și Nissan Leaf, pentru care luna trecută au optat mai puțin de 2,000 americani. Totodată, nici unul din producătorii americani nu au reușit să înregistreze vânzări la fel de impresionante chiar și în rândul autoturismelor cu motoare cu ardere internă.
Succesul sedanului compact, dar și raporturile despre micșorarea pierderilor (care încă mai sunt, totuși, colosale), au dus la o majorare a prețurilor pentru acțiunile companiei la bursa de valori, Tesla având fiind estimată la o valoare de 57 miliarde dolari americani, ceea ce este cu 3 miliarde dolari mai mult decât General Motors.
1
1,653
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!