Tesla intenționează să construiască o nouă uzină Gigafactory în Europa

Tesla poartă convorbiri cu autoritățile a două state europene pentru construcția unei noi uzine Gigafactory pe teritoriul Uniunii Europene. Potrivit The Wall Street Journal, compania americană se află la etapa negocierilor cu autoritățile Germaniei și Olandei. La noua uzină Tesla va produce acumulatoare și electromobile.

În prezent Tesla dispune de o singură uzină – Gigafactory 1, situată în Nevada, SUA. Acolo se produc acumulatoare pentru electromobile și alte elemente din componența substratului tehnic, nu și electromobilele propriu-zise, care se produc la cea de-a doua uzină a companiei, situată, de asemenea în SUA. Gigafactory 1 și-a început activitatea în 2017, însă lucrările de construcție nu au finalizat nici în prezent – construcția va finaliza abia în 2020.
Inițial, uzina europeană avea numărul de ordine "2", însă între timp americanii au achiziționat compania SolarCity, denumind uzina companiei din statul New-York Gigafactory 2, iar mai apoi au avansat în negocieri cu autoritățile chineze, astfel încât americanii vor începe curând construcția Gigafactory 3 în China, unde vor fi produse electromobile și componente pentru acestea, inclusiv bateriile. Uzina își va începe activitatea peste 2 ani și va fi capabilă să producă 500 mii electromobile anual.

În prezent Tesla dispune de două centre de dezvoltare în Europa: în Germania și Grecia. Anterior Tesla a primit invitații pentru construcția Gigafactory în țări europene, precum Spania, Portugalia, Franța, Cehia, Polonia, Ungaria, Finlanda, Estonia și Letonia, însă CEO-ul companiei, Elon Musk, optează pentru Germania și Țările de Nord. Construcția uzinelor în Europa și China va scuti compania americană de pierderile, care ar putea fi provocate în urma confruntărilor comerciale provocate de SUA.
0
1,718
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!