Toyota investește 500 milioane dolari în Uber! Companiile vor dezvolta în comun tehnologiile autonome

Toyota anunță investiții de 500 milioane dolari americani în Uber, ca parte a noului acord de cooperare, iar asta pe lângă investițiile necesare pentru implementarea noului proiect comun. Companiile vor dezvolta în comun tehnologiile autonome, iar Uber va folosi automobilele nipone în serviciile sale de transport autonom. Noul proiect comun poartă denumirea Autono-MaaS (Autonomous-Mobility as a Service).
Acesta nu este primul acord de cooperare încheiat de cele două companii – în prezent Toyota și Uber activează în parteneriat în cadrul proiectului e-Palette Alliance, în urma căruia la Jocurile Olimpice din 2020, ce vor avea loc în capitala niponă, turiștii și vizitatorii concursurilor vor circula cu transport public electric cu pilot automat, dezvoltat pe baza conceptului e-Palette.
În cadrul cooperării, în dezvoltarea sistemelor de pilot automat vor fi antrenate subdiviziunile Toyota Research Institute-Advanced Development din Tokyo, Toyota Research Institute din SUA și Advanced Technologies Group (ATG) al celor de la Uber.
Uber va folosi în timpul testelor pilotului automat monovolumul nipon Toyota Sienna, care are incluse sisteme autonome de condus, prezentate de pachetul Toyota Safety Sense, ce include sistemul de menținere a benzii de circulație și de frânare automatizată. Monovolumurile Sienna vor fi antrenate în serviciile de ride-sharing și vor fi dotate cu sistemele complexe de pilot automat Uber și sistemul Guardian, dezvoltat de Toyota.
Cel din urmă are rolul de a monitoriza toate acțiunile produse de șofer sau sistemul de pilot automat în timpul mersului, fiind capabil să preia controlul asupra mașinii în cazuri excepționale. Toate monovolumurile nipone, implicate în proiect vor comunica prin intermediul tehnologiei, dezvoltate de Toyota, Mobility Services Platform, care va monitoriza activitatea și va analiza datele tuturor mașinilor pentru întocmirea rapoartelor pentru cercetători. Celor de la Uber le va reveni asigurarea proiectului cu tehnologiile de pilot automat, dar și cu clienți din propriul portofoliu în SUA.

Primele Toyota Sienna cu sistem de pilot automat Uber vor fi lansate pe drumurile publice în 2021.
0
1,789
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!