Uber oprește dezvoltarea pilotului automat

Compania americană Uber a anunțat stoparea dezvoltării sistemului de pilot automat pentru camioane. O declarație în acest sens a fost făcută de oficialii companiei, care au specificat, că Uber intenționează să se concentreze asupra dezvoltării tehnologiilor de pilot automat pentru autoturisme.
Uber a început dezvoltarea tehnologiilor autonome pentru camioane în 2016, odată cu achiziționarea companiei Otto, cofondatorul căruia este Anthony Levandowski, fost inginer a companiei Waymo, care dezvoltă propriul sistem de pilot automat în cadrul holdingului Alphabet (Google). Ulterior, Waymo a acuzat fostul său inginer de spionaj industrial și de furt a datelor confindențiale din cadrul companiei, solicitând în instanță despăgubiri în valoare de 1.86 miliarde dolari americani și interdicția utilizării tehnologiilor sustrase de către Uber, noul proprietar Otto. Mai târziu, companiile au identificat un consens în afara instanței, iar presa americană a relatat, că Uber ar fi achitat pentru Alphabet 245 milioane dolari.
Astfel, cea de-a doua parte a acordului stabilit de cele două companii pare a fi încetarea dezvoltării pilotului automat pentru camioane cu utilizarea tehnologiilor căpătate în urma achiziționării startup-ului Otto. Totodată, Uber a declarat, că specialiștii din cadrul Otto nu vor fi concediați, ci vor fi antrenați în dezvoltarea sistemului de pilot automat pentru autoturisme.
0
1,754
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!