Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Opel dezvăluie noul limbaj stilistic al mărcii cu noul concept GT X Experimental

1 August 2018 - 12:22
Denis Godorozea
Opel a publicat primele imagini de teasing cu noul concept GT X Experimental, care definește limbajul stilistic al viitoarelor modele din cadrul mărcii germane. Conceptul prezintă un design evoluat din stilistica modelelor prezente, cu proporții asemănătoare a blocurilor optice și a fasciei frontale. Designul evoluat va sta la baza tuturor modelelor Opel din 2025.

Prototipul are rolul nu doar de a prezenta viziunea designerilor asupra viitoarelor modele, dar și să aniverseze primul an de activitate a companiei în cadrul concernului francez PSA Peugeot-Citroen. Forma interioară a luminilor LED de zi din partea frontală pare a fi o evoluție a DRL-urilor de pe modelele actuale Opel. Blocurile optice față formează un element întreg cu calandrul lipsit de grile, forma fiind numită de germani Vizor. Lipsa grilelor radiatorului sugerează că conceptul dispune de propulsie electrică – viitoarele modele Opel vor dispune cel puțin de câte o versiune cu propulsie hibridă, iar mai aproape de 2025 toate modelele vor avea și câte o versiune 100% electrică, deci, lipsită de grila radiatorului în totalitate.
Opel/Vauxhall a intrat în componența PSA Peugeot-Citroen cu un an mai devreme. Afacerea ia costat pe francezi 2.2 miliarde euro. În componența concernului francez, Opel a lansat o nouă generație Combo, în versiune pentru transport pasageri și în versiune utilitară. Combo împarte platforma EMP2 și întreg substratul tehnic cu "frații" Peugeot Rifter/Partner și Citroen Berlingo. Totodată, conform rezultatelor activității în primele 6 luni ale acestui an, Opel a reușit să genereze profit de circa 500 milioane euro, pentru prima dată din 1999.

Conceptul Opel GT X Experimental va fi dezvăluit în întregime mai târziu, inclusiv informațiile despre substratul tehnic, care în viitor și-ar putea face apariția pe modelele de serie. Cel mai probabil, publicul va putea face cunoștință cu noul prototip la Salonul Auto de la Paris din toamna acestui an.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (1 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter