(VIDEO) REPORTAJ: Cum a fost în Orăşelul siguranţei Skoda din PMAN, în Chişinău

Skoda Moldova şi Inspectoratul Naţional de Patrulare au invitat week-end-ul trecut copiii din Moldova în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde a fost construit un adevărat orăşel al siguranţei copiilor, cu drumuri, marcaje, treceri de pietoni, indicatoare rutiere şi chiar semafoare. Toate pentru a le aminti copiilor despre siguranţa la drum într-un mod cât mai demonstrativ şi mai interactiv.
Copiii au putut astfel să treacă de la o zonă a alta a orăşelului, experimentând pe viu particularităţile fiecărei zone. Maşinile de poliţie, spre exemplu, au fost ca un adevărat magnet pentru copii, care au putut vedea cum arată interiorul unui asemenea automobil şi cum se desfăşoară munca unui poliţist la bordul lui. Copii au avut şi şansa să includă girofarele acestor maşini sau să vadă modelelele noi de radare cu care operează poliţia din Moldova.
Copiilor li s-au amintit atât regulile de traversare a drumurilor în rol de pieton, cât şi cele aplicabile bicicliştilor. Iar pentru a se convinge de necesitatea purtării centurii de siguranţă în automobil, atât în faţă, cât şi în spate, a existat şi un stand de simulare a unui impact la viteza de 12 km/h, dar acesta accepta în rol de pasageri doar maturi, din motive evidente.
Cei de la Skoda Moldova au avut grijă să aducă în orăşel şi componente automobilistice cruciale pentru siguranţă, inclusiv airbag-uri de toate tipurile, copiilor explicându-li-se cum funcţionează fiecare dintre ele şi care e rolul lor în siguranţa celor de la bord. Au fost demonstrate prin materiale video şi chiar pe viu tot soiul de alte tehnologii moderne automobilistice de la bordul automobilelor moderne Skoda, inclusiv frânarea automată de urgenţă.
Evenimentul vine în perioada apropiată reluării orelor de studii în şcolile din Moldova, tocmai pentru a spori conştientizarea unui comportament rutier cât mai sigur al copiilor într-o perioadă propice şi într-un mod cât mai interactiv.
Vă invităm să vedeţi mai jos o galerie foto a evenimentului, dar şi un reportaj video.
0
1,989
GALERIE FOTO (117 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!