Viitorul BMW M140i va avea propulsie hibridă cu circa 400 CP la activ
1 August 2018, 09:18
Bavarezii pregătesc lansarea noului BMW Seria 1 în următorii ani. Noua generație va trece pe platforma cu tracțiune față, pe care au debutat cele mai noi compacte din gamă,
precum proaspătul X2. Seria 1 va pierde din agresivitate, devenind un model cu tracțiune față, în schimb acesta va oferi mai mult pasagerilor la bord. Compacta va debuta cu cel puțin două versiuni hibride, una incipientă, iar alta va sta la baza versiunii de top M140i.
Noua generație BMW Seria 1 are la bază platforma FAAR, evoluată din UKL2, și va avea standard tracțiune pe puntea față. Fără îndoială, noua compactă va debuta cu cel puțin o versiune hibridă, iar mai târziu, în 2020, își va face apariția versiunea de top M140i care, potrivit informațiilor distribuite de publicația Auto Bild, va fi un PHEV (hibrid alimentat de la priză). Totodată, modelul de performanță va primi un benzinar de 2.0 litri cu sistem de injecție cu apă, asemănător celui de pe coupe-ul BMW M4 GTS,
debutat cu 3 ani mai devreme, produs într-o serie limitată.

În prezent cea mai performantă versiune a hatchback-ului cu 5 uși, care poartă aceeași denumire "M140i", este propulsată de unitatea pe benzină cu 6 cilindri în linie, capabilă de 340 CP și 500 Nm. Modelul actual dispune standard de tracțiune spate, iar opțional poate avea tracțiune integrală. Noua generație va avea la bază un benzinar turboaspirat de 2.0 litri cu circa 306 CP la activ.
Sistemul de injecție cu apă va adăuga motorului, însă, alți 20 CP. Cu motorul electric de circa 80 CP în tandem, noua Seria 1 M140i va avea la activ circa 400 CP și 600 Nm. Motorul electric va fi alimentat de la o baterie de 35 kWh – modelul de performanță va fi un PHEV, ceea ce înseamnă că va putea fi încărcat de la priza casnică, iar energia stocată în baterie va putea asigura hatchback-ului o autonomie de cel puțin 40-50 km în regim 100% electric.
PiataAuto.mdDenis Godorozea via Auto Bild
0
1,645
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!