Volkswagen planifică lansarea unui pick-up mai mare decât Amarok

Volkswagen analizează posibilitatea lansării unui pick-up nou, care să fie mai mare decât actualul Amarok. Compania germană intenționează să-și consolideze prezența pe piața din SUA, acolo unde astfel de mașini se bucură de o cerere enormă pe piață, iar astfel ar fi binevenită apariția unui pick-up nou, mai mare, dezvoltat în special pentru clienții americani.
În prezent Volkswagen dispune de un singur pick-up în gama sa – Amarok. Pick-up-ul, însă, nu este prezent pe piața din SUA, iar printre motivele de bază se enumeră prețul destul de piperat, comparativ cu modelele americane din segment. Totodată, anul trecut germanii lansau SUV-ul uriaș Atlas, care a bucurat fanii cu dimensiunile sale mari, dar și un preț competitiv – fiind mai mare decât Touareg, Atlas are un preț mult mai atractiv.
În acest an germanii au prezentat pick-up-ul Atlas Tanoak, un prototip foarte apropiat de producția de serie, de altfel. Conceptul măsoară în lungime 5,436 mm, fiind cu 182 mm mai lung decât Amarok. La baza conceptului a stat platforma noului Atlas, iar acest fapt sugerează că viitorul pick-up va împărți cu SUV-ul platforma și substratul tehnic, ceea ce-i va asigura, de asemenea, un preț mai accesibil.
Conceptul este propulsat de unitatea pe benzină V6 de 3.6 litri, cu 280 CP și 360 Nm la activ, fiind cuplat la cutia automată cu 8 rapoarte. Dacă va ajunge în producția de serie, cel mai probabil Atlas Tanoak va păstra propulsorul respectiv, dar și se va alege cu câteva motoare noi. Mai captivant însă, este designul exterior al conceptului, care ajuns în producția de serie, cu siguranță, va atrage de partea sa o bună parte din clienții americani. Totodată, nu este exclus că viitorul pick-up ar putea să-și facă apariția și în alte țări ale lumii.
0
1,593
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!