Volkswagen planifică să importe în Europa automobilele produse în China

China este una dintre cele mai importante piețe pentru marii producători auto, datorită cererii în continuă creștere înregistrate, practic, de toți producătorii auto prezenți în țara respectivă. Totodată, pentru a fi mai competitivi pe piață, constructorii preferă să-și producă propriile modele direct în China, reducând, astfel, costurile de producție și prețurile finale pentru propriile modele. Specificul legislativ al Chinei, însă, obligă producătorii interesați de construcția unei uzine proprii și/sau de producția propriilor modele în această țară să colaboreze cu producătorii autohtoni, iar astfel iau naștere modele absolut speciale destinate în exclusivitate pieței din China, iar Volkswagen se numără printre producătorii europeni cu cea mai vastă gamă de modele proiectate special pentru această țară.
Pe lângă specificul legislativ și competitivitatea pe piață, producția automobilelor în China este extrem de avantajoasă pentru producători grație forței de muncă ieftine și accesibilității materiilor prime și a tehnologiilor. Prin urmare, producătorii auto europeni analizează posibilitatea importării pe Bătrânul Continent a modelelor sale produse în China. Primul acest pas l-a întreprins compania Volvo, care produce sedanul S90 doar în China, de unde acesta este exportat pe toate piețele, unde este comercializat. Cei de la Volkswagen, însă, ar putea fi mai îndrăzneți și să importe în Europa nu doar modelele deja existente aici dar produse în China, ci și modele destinate inițial doar pieței chineze!
Conducerea Volkswagen anticipează că în viitorul apropiat clienții săi europeni ar putea fi interesați de modelele comercializate exclusiv în China, iar împreună cu stabilizarea pieței asiatice, când creșterea nu va fi într-atât de mare de la an la an, producătorul ar putea cointeresat, la rândul său, de exportarea modelelor exclusive și pe alte piețe, inclusiv cea europeană. La ora actuală aproape 40% din numărul total de automobile comercializate de concernul Volkswagen la nivel global revin pieței chineze.
0
1,592
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!