Audi R8 va avea un succesor electric: supercar-ul ar putea debuta în 2022

Audi R8 ar putea avea un succesor în următorii ani. Potrivit informațiilor distribuite de Autocar cu referire la surse din interiorul companiei, noua generație a supercar-ului german ar putea debuta în 2022, demonstrând o evoluție puternică la nivel de substrat tehnic.
Potrivit britanicilor, noua generație Audi R8 tocmai a fost prefațată de conceptul electric Audi PB-18 e-tron, debutat la sfârșitul lunii august curent la Concursul de Eleganță de la Pebble Beach. Pe lângă designul exterior al conceptului, supercar-ul de serie ar putea prelua tehnologiile și substratul tehnic ale acestuia, având propulsie electrică de performanță uimitoare. Astfel, noua generație Audi R8 este așteptată în 2020 cu propulsie 100% electrică, capabilă de circa 1,000 CP, și tracțiune integrală.
Amintim, că conceptul electric Audi PB-18 e-tron este propulsat de 3 motoare electrice, unul situat pe puntea față, iar alte două pe puntea spate, acționând cele două roți. Astfel, conceptul dispune de tracțiune integrală, iar motoarele dezvoltă în tandem o putere totală de 680 CP și 830 Nm. Având o greutate proprie de 1,550 kg, conceptul poate accelera până la 100 km/h în doar 2 secunde. Autonomia conceptului este la fel de impunătoare – fiind alimentat de la un set de baterii de 95 kWh, Audi PB-18 e-tron poate parcurge până la 500 km, conform standardului WLTP.
1
1,623
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!