Audi va utiliza 4 platforme diferite pentru viitoarele electromobile

Audi face publice planurile de ofensivă în segmentul electromobilelor. SUV-ul e-tron este doar primul reprezentant al noii serii de electromobile cu sigla companiei germane, care urmează să invadeze piața mondială în următorii ani – către anul 2025 Audi intenționează să ofere pe piață până la 12 modele cu propulsie 100% electrică!
Următorul electromobil Audi va fi lansat deja pe parcursul anului 2019 – e-tron Sportback. Viitorul SUV electric cu siluetă coupe va fi inspirat de la conceptul Elaine. Ulterior gama va fi suplinită nu doar cu SUV-uri, dar și break-uri, sedanuri și compacte electrice din segmentul B și A.
Pentru viitoarele electromobile cei de la Audi vor folosi concomitent 4 (!) platforme tehnice. La baza noului e-tron și viitorului e-tron Sportback este platforma MLB Evo, folosită anterior și de modelele de serie Audi, dotate doar cu motoare cu ardere internă. Pentru electromobile platforma a fost doar ușor modificată. Electromobilele mai mari din gamă vor avea la bază platforma originală e-platform, iar primul model bazat pe aceasta va fi modelul e-tron GT, care-și va face prima apariție în calitate de concept chiar în această toamnă la Salonul Auto de la Los-Angeles.
În prezent Audi dezvoltă în comun cu Porsche o altă platformă pentru electromobile – Premium Platform Electric (PPE). Comparativ cu platformele menționate mai sus, aceasta este din start elaborată doar pentru electromobile, iar în viitor va sta la baza modelelor de clasă B – D.

Cea de-a patra platformă, utilizată în viitor de germani este noua MEB, prezentată amănunțit anterior de Volkswagen. În cadrul concernului, platforma MEB va sta la baza mai multor electromobile, de diferite dimensiuni, inclusiv SUV-uri, însă în cadrul Audi, platforma respectivă va sta la baza unui electrocar ultra-compact.
0
2,132
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!