Automobilele cu propulsoare diesel înregistrează o scădere dramatică a cotei pe piața europeană

Automobilele cu propulsoare diesel înregistrează un declin al cererii pe piaţa europeană. În prima jumătate a anului curent, cota modelelor pe motorină a scăzut la 37% din numărul total al automobilelor comercializate în Uniunea Europeană.
După numeroasele scandaluri izbucnite pe marginea falsificării datelor privind emisiile de CO2 a maşinilor cu propulsoare diesel din gama mai multor producători, din 2015 până în prezent cererea pentru aceste automobile cunoaşte un declin constant. Printre alte motive de bază ale scăderii interesului din partea consumatorilor europeni se enumeră şi restricţiile impuse de producători pentru maşinile diesel, dar şi cele, care urmează să fie implementate ulterior.
Potrivit studiului publicat de Asociaţia Producătorilor de Autovehicule din Europa (ACEA), în prima jumătate a acestui an în Uniunea Europeană (UE) au fost comercializate în total circa 8.4 milioane automobile. Din numărul total, cea mai mare cotă pe piaţă aparţine maşinilor pe benzină – 56% sau curca 4.7 milioane unităţi. Automobilele pe motorină au înregistrat o cotă pe piaţă de 37%, sau circa 3.1 milioane unităţi. Astfel, în prima jumătate a acestui an maşinile diesel au îrnegistrat o scădere a interesului din partea clienţilor cu 8 puncte procentuale – în aceeaşi perioadă a anului trecut, maşinile pe motorină au înregistrat o cotă pe piaţă de 45%, atunci când maşinile pe benzină au înregistrat o cotă de 49%.
Cota automobilelor cu propulsie alternativă, printre care domină cele hibride şi electrice, constituie acum doar 7% din totalul vânzărilor, însă mai spectaculoasă este creşterea procentuală comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut de 35%, de la 418 mii unităţi, comercializate în prima jumătate 2017, până la 567 mii unităţi, comercializate în primele 6 luni ale acestui an. Din numărul total de automobile cu propulsie alternativă, cea mai mare cotă revine automobilelor cu sistem de tip mild-hybrid – circa 291 mii unităţi. Pentru modele plug-in hybrid au optat 77 mii cumpărători europeni, iar pentru modele complet electrice – 66 mii cumpărători.
0
1,906
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!